Recept Pasta I Fazol

‘Macaroni zoals u het niet kent. Een kostelijke schotel uit het stoere ongerepte Dalmatië.’ Dit recept kreeg ik van mijn schoonmoeder en komt uit een kookboekje van Hak van wel meer dan 20 jaar oud. Volgens mijn man aten zij dit vaak als een gemakkelijk eenpans-macaronirecept voor op de camping.

Ingrediënten

  • 1 pot Hak witte bonen in tomatensaus
  • boter
  • uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • peterselie
  • 4 ons ham (=400 gram) in dobbelsteentjes
  • paprika
  • zout
  • 250 gram macaroni
  • 150 gram Parmezaanse kaas

Suggestie van mijn schoonmoeder: ‘Ik heb later recepten met meer groente gezien, ik voeg er dus vaak ook nog wortel, bleekselderij, courgette aan toe.’

Bereiding

Kook de macaroni op de gebruikelijke manier. Bak de dobbelsteentjes ham licht in de boter. Voeg daarbij de stukgesneden uitjes, knoflook, peterselie en paprika. Met wat zout op smaak brengen. Roer de macaroni er vervolgens doorheen en daarna de witte bonen in tomatensaus. Verwarm het geheel door en door. Even voor het opdienen de Parmezaanse kaas er overheen strooien.