Witte bonen Espagnole

Ben je fan van witte bonen in tomatensaus? Dan kun je dit recept ook eens uitproberen. Het schijnt ‘geweldig lekker’ te zijn. Dat vraag ik mij zelf nog wel af. Heb het recept – via de mail gekregen van mijn schoonmoeder – zelf nog niet geprobeerd. Het recept komt uit een kookboekje van Hak van wel meer dan 20 jaar oud. Hier komt ie:

‘Geweldig lekker’

‘De naam spreekt voor zich. En misschien heeft u ze zelf al eens geproefd. Ergens op het Iberisch schiereiland. De zongebruinde vissers eten het. En uw eigen waterfiets-verhuurder. Een eenvoudige schotel. Maar geweldig lekker. Door de uitgekiende samenstelling en de zorg die eraan besteed is.’

Ingrediënten

  • 1 pot Hak witte bonen in tomatensaus
  • 2 uien
  • teentje knoflook
  • 2 paprika’s
  • 4 tomaten
  • laurierblad
  • 2 eetlepels olijfolie
  • water
  • peper en zout
  • peterselie

Bereiding

Paprika’s en ringen uien fruiten in twee eetlepels olijfolie. Toevoegen een lepel water, peper, wat zout, laurierblad en een teentje knoflook. Zorg ervoor dat de paprika’s goed gaar smoren. Daarna de witte bonen in tomatensaus er voorzichtig doorheen roeren. Bestrooien met peterselie en afmaken met plakken tomaat.