Introductie op blogpagina toevoegen

Ik wilde dus op een overzichtspagina met blogs boven aan een introductiealinea toevoegen. Om de nieuwsbrief en facebookpagina te promoten. Via een workaround is het soort van gelukt. WordPress maakt de blogpagina’s automatisch aan en biedt vervolgens weinig (of zeg maar geen) flexibiliteit voor kleine aanpassingen. Wellicht kun je in de sidebar nog iets proberen als oplossing. Maar ik wilde per se een tekstje boven aan hebben.. Via een work around heb ik dat voor elkaar gekregen.

Stukje tekst boven aan de blogpagina

Ik ben vrijwilliger voor een eenvoudige website met 1 nieuwspagina. Die nieuwspagina bevat de berichten in WordPress en wordt via > instellingen > lezen > berichtenpagina automatisch gegenereerd. Maar dan heb je dus geen introductie boven aan…

Hoe heb ik het opgelost?

  • Ik heb dus gewoon via >berichten > categorieën een nieuwe categorie ‘Nieuws’ aangemaakt. En hierin heb ik bij ‘omschrijving’ een stukje html geplaatst: de intro die ik boven de nieuwsberichten wil hebben.
  • Vervolgens heb ik bij alle nieuwsberichten die categorie ‘nieuws’ aangevinkt.
  • In het menu zorgen dat categorie nieuws een hoofdmenu-item wordt van de site. Je krijgt dan als url: /category-nieuws/nieuwsbericht-X. Das natuurlijk niet zo mooi als bijv. /nieuws/nieuwsbericht-X/. Maar goed, dat is een concessie die je moet doen om boven aan de blogpagina een introductie te krijgen.

Veel succes! Hopelijk had je iets aan mijn trucje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *