Het begint weer te kriebelen

In between jobs, de tijd om even zuinig aan te doen. En dus komt overstappen van energieleverancier weer in mijn hoofd opploppen. Door een eerdere overstap ging ik 10 euro per maand minder betalen, dus 120 euro op jaarbasis. Toch gemakkelijk verdiend. En oh ja, die auto gaat ook rare geluiden maken, nog een reden om die broekriem strakker aan te trekken.

Ik ben nu 2,5 jaar al klant bij Greenchoice. Ik heb mijn contract na het eerste jaarcontract nooit verlengd, dus ik weet dat ik al een tijdje de duurdere variabele tarieven betaal. Ik kreeg van Greenchoice een digitale nieuwsbrief waarin stond dat de variabele tarieven omlaag gingen. Hoera? Ja, een beetje hoera. Maar ik weet dat je nog goedkoper uitbent als je overstapt naar een andere energieleverancier die nieuwe klanten in de watten legt met kortingen.

Greenchoice populair

Ik sprak, toen ik nog bij een vergelijkingssite werkte, wel eens met kennissen, vrienden en familie of zij niet wilden overstappen. Grappige was dat de mensen die bij Greenchoice zaten hier graag klant bij wilden blijven. Gewoon omdat ze veel sympathie hebben voor de groene energieleverancier. Tsja, dat is soms belangrijker voor mensen dan die euro’s korting. Dit geldt denk ik alleen voor de situatie waarbij je de eindjes niet aan elkaar hoeft te knopen. Ik heb nu precies zo’n symphatie voor Greenchoice, terwijl ik ook wel eens dingen heb gelezen over wanbestuur in het verleden. Overstappen en weggaan bij Greenchoice zal mij weer pijn doen. Maar ja, die besparingen he.

Ik stel het nog even uit

Laat ik het nou toch maar even uitstellen. Dan voel ik mij er beter bij. Ik ga als ik dan ga overstappen toch voor de poen. Wellicht kan ik ook bij Greenchoice zelf een betere deal krijgen door mijn tarieven vast te leggen. Even uitzoekklusje dus. Greenchoice heeft trouwens te maken met de komst van meer groene energieleveranciers: Van de Bron, Qurrent en Huismerk Energie.

Ik heb begin juni de jaarafrekening gekregen van Greencoice. Als ik nu zou overstappen zou ik niet te maken krijgen met hoge eindafrekeningen omdat je in de zomer niet veel verbruikt, maar via termijnbedrag wel meer betaalt omdat er rekening is gehouden met de dure wintermaanden. De kans dat ik kom te zitten met een hoge eindafrekening van Greenchoice is dus klein.

Ach, ik zoek het nog wel eens uit. Maar leuk dat ik binnenkort weer ga overstappen en geld ga besparen, jeeh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *