Mijn kennismaking met Chinese (voet)massage

Ik begon interesse te krijgen in Chinese massage door die platen in de etalages van massagesalons. Die met meridianen in het lichaam en accupressuurpunten in je voeten die met bepaalde lichaamsdelen corresponderen. Vooral dat laatste vond ik magisch en de moeite waard om te proberen. In Thailand ging ik voor het eerst voor de bijl met voetmassages.

Voetmassage thailand

Spotgoedkoop zo’n voetmassage, voor € 7,50. Eerst je voeten in heet water en daarna in een lekker luie stoel liggen en je voeten laten masseren. Je komt er altijd goed vandaan en voelt je fijn ontspannen. De massage zelf kan soms wel wat pijnlijk zijn, maar dat is goed denk ik altijd maar. Even volhouden. Het kwam ook voor dat je op de koh san road met 10 mensen in een zaaltje ligt en allemaal een massage krijgt. Dat maak je ook mee. En je dan soms afvragen wat er allemaal voor geks zou gebeuren in de rest van de massageflat waarin je beland bent.

Soms krijg ik voor de voetenmassage een korte schoudermassage, nog beter. Een keer duwde een vrouw op een bepaalde plek op mijn rug en kwamen ineens allemaal emoties los. Zat ik daar mijn tranen in te houden, bizar… Terug naar Nederland. In ieder geval goede ervaringen opgedaan.

Chinese voetmassage Den Haag

Ik had in Nederland mijn eerste voetmassage in Den Haag. Daar werkte ik destijds. Een paar keer ging ik na mijn werk naar de Chinese buurt voor een voetmassage. Ongeveer € 25 voor een half uur. Ik ging altijd weer een voetmassage, meer durfde ik eigenlijk nooit. Vanwege de verhalen van happy endings (je zag soms mannen langskomen met wel erg verhitte hoofden) en ik was ook niet zo bekend ermee en een beetje angstig.

Die voetmassages waren vaak geweldig. Ze stelden altijd voor om een zachte voetmassage te geven. Ik vond het best. Je voelde je er zo van opgeknapt! En lichter en vrolijker. Mooi hoe dat werkt. Een keer kreeg ik dus een harde voet- en onderbeen massage, maar ik liet me niet kennen. Echt pijnlijk! Maar daarna? Woow, voelde me herboren.

Ik had altijd goede ervaringen met Chinese massage in den haag. Kon dat gedoe met happy endings toen eigenlijk niet geloven. De vriend van een vriendin vertelde dat die dus echt wel plaatsvinden in die Chinese massagesalons.

Chinese voetmassage Utrecht

Ik woon in de buurt van de Amsterdamse straatweg en daar kwam feng ka als massagesalon. Ik was meteen geïnteresseerd. Ik ging voor een voetmassage en de massage die ik kreeg was super! Weer voelde ik mij vrolijk en zorgeloos toen ik er vandaan kwam. De keren erna bij dezelfde masseuse waren iets minder. Het beste is als je al een beetje ontspannen bent bij een massage. Als je veel denkt en druk in je hoofd bent duurt dit langer en is het effect minder. Ik ging ook met haar praten en dat is natuurlijk ook niet goed: ogen dicht en ontspannen. Luisteren naar de Chinese muziek. En je niet te veel schamen om je beetje plompe voeten.

Lichaamsmassage

Toen ik wel gewend was aan de voetmassage ging ik ook eens de lichaamsmassage uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *