Gehakttaart

Informatie

  • Hoeveelheid :                   4 Personen
  • Voorbereidingstijd :         20 Min
  • Bereidingstijd :                30 Min
  • Bereidingstemperatuur :   225 °C

Benodigdheden

  • Oven
  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • Gehakt                             400 gram
  • Bladerdeeg                       ¾ pakje
  • Ei                                       1
  • Ui  (klein)                        1
  • Paneermeel                     3 eetlepels
  • Parmezaansekaas          2 eetlepels
  • Ketjap manis                  2 eetlepels
  • Tomatenketchup           2 eetlepels
  • Peterselie (diepvries)    1½  eetlepel
  • Selderij (diepvries)        1 eetlepel
  • Nootmuskaat                  ¼  theelepel
  • Worcestershire saus      1  theelepel
  • Tabasco                            druppels

Voorbereiding

  1. De ui pellen en snipperen of raspen en in een kom doen
  2. Toevoegen : Ei, gehakt, paneermeel, peterselie, selderij, nootmuskaat, ketjap manis, tomatenketchup, worcestershire saus en enkele druppels tabasco
  3. Het geheel goed kneden en tot gebruik in de koelkast bewaren

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 225 °C
  2. Ovenschaal/taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg
  3. Parmezaansekaas over de bodem strooien
  4. Gehaktmengsel in de (lage) ovenschaal doen
  5. Kruislings reepjes bladerdeeg eroverheen doen
  6. In het midden van de oven plaatsen en in +/- 30 min goudbruin bakken.

Serveren

  • Serveer met groente bijvoorbeeld sla of een andere quiche (met groente)

Eén antwoord op “Gehakttaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *