Spinazie-aardappeltaart

Informatie

  • Hoeveelheid :                         4 Personen
  • Voorbereidingstijd :              30 Min
  • Bereidingstijd :                      30 Min
  • Bereidingstemperatuur :      190 °C

Benodigdheden

  • Ovenschaal (hoog)
  • Oven

Ingrediënten

  • Aardappels                             600 gram
  • Spinazie (zonder room)        400 gram (diepvries)
  • Boursin/paturain                   Bakje/pakje
  • Uien                                          3
  • Knoflook                                  1 teentje
  • Paneermeel                             2 eetlepels
  • Bladerdeeg                             ½ pakje
  • Melk                                        100 ml

Voorbereiding

  1. Kook de aardappels
  2. Snipper de ui en de knoflook
  3. Ontdooi de spinazie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C
  2. Bak de ui en de knoflook
  3. Pureer de aardappels en voeg peper, zout en de melk toe
  4. Ovenschaal invetten en bekleden met bladerdeeg
  5. Strooi de paneermeel op de bodem
  6. Schep een laag spinazie in de schaal
  7. Verdeel een deel van de uien en de knoflook over de schaal
  8. Verdeel een deel van de Boursin/Paturain over de schaal
  9. Schep een laag aardappelpuree in de schaal
  10. Herhaal dit tot alles op is en eindig met een laag aardappelpuree
  11. Plaats de schaal +/- 30 min in het midden van de oven

Serveren

  1. Serveer met een stukje vlees

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *