Gratis ideeën voor feestjes, borrels en recepties

Natuurlijk je kan op feestjes en recepties over werk praten. Als je leuk werk hebt doe je dit graag. Daarnaast leveren inspirerende werkgesprekken soms goede ideeën op. Toch is het ook leuk om wat activiteiten erbij te hebben op een feestje. Door samen dingen te doen ontmoet je elkaar op een andere manier en zit je in ieder geval niet om een gespreksonderwerp verlegen. Heel handig als je je een beetje (praat)moe of inspiratieloos voelt. Hieronder een paar ideeën voor activiteiten op feestjes.

Een aurafoto laten maken:

Een succesnummer, hoewel een beetje uitgekauwd.. Iedereen is toch nieuwsgierig welke kleuren je aura heeft? En wat dit zegt over je persoonlijkheid? Een aurafoto op een beurs kost je zo 15 euro, dus als het gratis kan, waarom niet?

Karaoke:

Kan heel leuk zijn. Zorg wel dat de techniek werkt. Met een enorme echo kun je wel heel leuk lallen. Maar daar gaat de lol ook snel vanaf. Houd er overigens rekening mee dat tekst en muziek niet altijd synchroon lopen. Niet leuk voor de mensen die echt serieus willen zingen. Alhoewel, het idee van karaoke is natuurlijk dat het wel een beetje mis gaat en je vervolgens hard om jezelf gaat lachen?

Niet iedereen zal staan te springen om mee te doen met karaoke, maak het daarom verplicht! Je moet alleen of als duo of trio (een doet de achtergronddans) een liedje uitzoeken dat je in een hoed of bak doet. De presentator van de karaokeshow trekt elke keer uit de hoed een papiertje met het liedje dat aan de beurt is. De jury bepaalt drie winnaars: een voor de zangtalenten, een voor de act en een troostprijs. Overigens de rare achtergrondclipjes van karaoke zijn alleen al hilarisch.

Rad van fortuin:

Altijd leuk, prijsjes! Zorg voor een goede mix van leuke (dinerbon, champagne, chocoladepakket) en maffe/suffe cadeaus (kaarsen, badschuim, vogelvoer, badmintonset, broodrooster).

Veiling

Voor het goede doel kunnen mensen zich aanbieden voor avondjes uit, klusjes, haar knippen, oppas, tuinieren, computer upgraden, schoonmaken, auto repareren, winterbanden monteren.

Chinese voetmassage

Wellicht kan niet iedereen een voetmassage krijgen maar voor de liefhebbers is zo?n voetmassage erg verkwikkend! Zijn er te veel liefhebbers, maak er dan een wedstrijdje of loterij van of maak een gezellige rij.

Wedstrijd tussen de managers

Hiervoor heb je een podium en een quizmaster nodig. De managers nemen in verschillende rondes tegen elkaar op:

  1. Hoofdrekenen, wie geeft als eerst de goede uitkomst van een som?
  2. Pictionary, iedere manager moet een kaartje trekken en het voorwerp hierop tekenen op een schoolbord. Het publiek moet raden. Winnaar is de manager bij wie het publiek het voorwerp het snelst heeft geraden.
  3. De managers gaan het publiek in en moeten zo snel mogelijk een sok, een stropdas, iets eetbaars, een trui of vest en een horloge verzamelen.
  4. Telepathie, de quizmaster doet een van de drie voorwerpen onder een hoed. De manager moet raden wat er onder die hoed zit.
  5. De managers moeten een van hun medewerkers na doen, het publiek moet raden wie het is. De manager die dit het snelst voor elkaar krijgt wint.
  6. Koffie- of bierkennis. De managers moeten geblindoekt dingen proeven en raden wat het is.

Uiteraard krijgt de winnende manager een leuk cadeau.

Een luchtkussen

Leef je uit, doe weer even alsof je jong bent! In dezelfde categorie: suikerspin eten, knikkeren, touwtrekken en touwtje springen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *