Gratis ideeën voor televisieprogramma’s

Deze ideeën voor televisieprogramma’s zijn niet voor primetime, maar kunnen wel een goede vervanger zijn voor de reclames van ‘amazing producten’ in de daluren.

Zelfhulptv – positieve affirmaties

Even tijd voor een positief moment: allemaal positieve zinnen (affirmaties) komen in beeld, met op de achtergrond een mooi muziekje. Denk aan teksten als: Ik waardeer mezelf, ik verdien het allerbeste in het leven, er is genoeg tijd om alles te doen wat ik wil, ik hou van mijn haar, gezicht en lichaam. Een goede opkikker als je je even niet goed voelt. Wil je het goed doen? Zend dan subliminale muziek uit. In subliminale muziek zitten positieve boodschappen verborgen achter muziek. Je onbewuste pikt deze boodschappen op. In beeld kun je mooie landschappen tonen die de subliminale muziek ondersteunen.

Instand huiltelevisie

Een selectie van tranentrekkende fragmenten uit films en tv-programma’s. Voor mensen die vastzitten en graag hun emoties willen uiten.

Homevideo Nederland

Nederlanders kunnen zelfgemaakte homevideo’s insturen. Elk kwartier wordt een ander soort video’s uitgezonden, bijv. video’s over:

  • Kunst en cultuur: dansende mensen, cabaretiers, lokale muziekoptredens, kunstwerken met uitleg van de maker, buitenkunst, Oerol, De Parade
  • Mijn buurt/klas/sportclub.
  • Mijn feest (verjaardag, tranceparty, strandfeest, festival).
  • Mijn vakantie in het buitenland (opnames van steden, landschappen enz).
  • Goede doelen die in video’s laten zien waar donaties naartoe gaan.
  • Video’s gericht op een speciale doelgroep/beroepen of mensen met een bepaalde levensstijl (krakers, senioren, voetbalfans etc)
  • Het ideale beroep, mensen laten zien waarom hun beroep zo leuk is.

Kattentv

Met muizen, vissen en bewegende balletjes waar je kat enthousiast van wordt.

Sportcommentaar desgewenst uitzetten

Met een knop op de afstandsbediening of op teletekst kunnen televisiekijkers het sportcommentaar van een sportwedstrijd uitzetten. Sommige mensen zijn er namelijk niet van gediend en willen bijvoorbeeld graag de tennisbal op het veld horen neerkomen. Zo krijgen zij het gevoel alsof ze life bij de wedstrijd aanwezig zijn. Sportzenders zouden hier iets mee kunnen doen al zal het technisch ingewikkeld zijn om te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *