Op interrail door Oost-Europa

Ik ben afgelopen zondagavond veilig aangekomen in Utrecht. Was nog wel  spannend achteraf want we waren in Berlijn in de verkeerde trein gestapt. Gelukkig konden we nog op tijd overstappen voordat we in Denemarken zouden aankomen.


Het was echt een avontuurlijke vakantie, eerlijk gezegd zou ik nu nog wel een weekje uitrust vakantie willen hebben… We waren erg fanatiek met landen en  plaatsen bezoeken, hebben ons interrail ticket goed benut. Hier volgen de laatste interrail avonturen die Merel en ik hebben meegemaakt:

Van Dubrovnik (Kroatie en Italiaanse enclave, pfff zit ik nou in Italië of in Kroatie…) gingen we via Zagreb naar Salzburg in Oostenrijk. Een mooie stad, met chique winkels, het geboortehuis van Mozart en super veel regen! Toen we naar de herberg liepen kregen we spontaan een lift, echt aardig!

Van Salzburg gingen we (via grote omweg door de afgezette en overstroomde spoorwegen) naar Kanderstech in Zwitserland om een vriendin te bezoeken. Niet echt goede timing… de mensen in het dorp waren nog druk bezig met het ontruimen van hun ondergelopen kelder… Ahum, we zijn een dagje de bergen in geweest en gingen daarna met de nachttrein naar Praag.

In Praag hebben we een stadswandeling gedaan en goedkope cocktails gedronken. We gingen met de nachttrein van Praag naar Bratislava in Slowakije. We waren er al om 6.00. We waadden ons door de bierdrinkende mensen op het station en gingen het historisch centrum bekijken en de burcht op de berg bezoeken. Wel bijzonder in Bratislava, Praag en Boedapest zijn de oude huizen in Barokstijl en de art nouveau balkonnen etc. Die staan er gewoon allemaal nog, net of je terug gaat in de tijd.

Van Bratislava gingen we naar een kuuroord gebeuren, bewonderden oude kastelen/burchten op rotsen vanuit de trein en wandelden door het Slowaaks Paradijs bij Spisska Nova Ves. Dat is echt een mooi wandelgebied! Je kon via houten horizontale trappen langs de rivier lopen en met allemaal kleine trappetjes vlak langs de waterval naar boven klimmen.

Na  het Slowaaks Paradijs ging Merel naar Polen en ik naar het Hoge Tatra gebergte. We zouden elkaar weer ontmoeten in Berlijn.  Ik vond the high tatra een prachtig gebergte en heb er fijn gewandeld, wel eerst met de kabelbaan omhoog haha. Slowakije is leuk en ongerept alleen bleef het voor mij wennen dat heel weinig mensen Engels spreken. Ze leerden vroeger allemaal Russisch op school als tweede taal ipv Engels.

Het eten vond ik wel lekker. Ik heb vaak goulash met een paar stukken brood erin gedompeld gegeten. Het is ook allemaal heel erg goedkoop (4 euro voor een hoofdgerecht). Toen ik wachtte op de nachttrein had ik
in het stationscafé nog een leuk gesprek met een Slowaak die heel goed Engels sprak en over een paar weken in Engeland ging werken. Ik vond hem een heel leuke jongen, alleen jammer dat hij zo ver weg woont/ging wonen..

Na Slowakije bezocht ik een vriendin in Leipzig en daarna ontmoetten Merel en ik elkaar op het station van Berlijn. We gingen ’s nachts nog naar een disco-achtig iets en hadden elkaar veel te vertellen. De dag erna gingen we op huis aan. Het was een aparte gewaarwording dat we nu eens een land/stad bezochten zonder toerist te zijn, maar ergens thuis te horen.

Tot zover de interrail avonturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *