Rondleiding door Texelse bierbrouwerij

Meld je aan voor een rondleiding door de Texelse bierbrouwerij! Heb ik gedaan met mijn vriend toen we samen een weekje op Texel waren. Daar maak je mannen sowieso erg blij mee. Ga op de fiets (liefs tandem) of bied aan om de Bob te zijn.

Op het eind kun je een mini-bierproeverij bestellen in het bierlokaal bij de proeverij. Heerlijk bruin cafe-achtige inrichting. Deed mij een beetje Duits aan. Vast om de Duitse gasten te plezieren. Je kan dan alle Texelse biertjes proberen zonder erg dronken te worden. Of gewoon lekker buiten op de picknickbanken zitten.

De rondleiding zelf is erg informatief. Het hele brouwproces wordt heel helder en begrijpelijk uitgelegd terwijl je door de brouwerij wordt rondgeleid. Vrouwen: be ware de jonge bijdehante rondleider (op de middelbare school vond ik hem al irritant), maakte zo nu en dan een vrouwonvriendelijk grapje. Over de vrouwelijke hop bijvoorbeeld. Ook wel leuke grapjes (moet ik toegeven) over bijvoorbeeld de combinatie schapen en het restproduct van het bierbrouwen (voel je hem al aankomen :-)?

Leuk om mee te maken dus. Gewoon doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *