Vaatwasser gerepareerd door monteur

Even een kort blogje om te laten weten hoe het was afgelopen met onze vaatwasser. Vlak voordat de monteur kwam (ergens in augustus) heeft de vaatwasser weer kuren gekregen. Gelukkig kwam de monteur dus niet voor niks. We hadden er de hele tijd gedoe mee, dus sowieso was zijn bezoek nuttig. De monteur was alleen niet zo blij met ons..

Mijn man had het hele gebeuren aan de onderkant open gelaten. Dit zag de monteur toen hij binnenkwam en daar was hij nogal boos over. Hij begon een verhaal over de garantie e.d. Anyway, we hadden nooit zomaar zelf ermee aan de slag moeten gaan. Allereerst vroeg de monteur of we vaak het eco-wasprogramma draaien. Het schijnt dat je dit eco-wasprogramma en het hete programma het best met elkaar afwisselt. Het hete afwasprogramma (op 70 graden) zorgt dat alles tenminste een beetje schoon wordt. En bij het eco-programma (op 50 graden) heb je dit effect niet. We draaien meestal het 70 graden programma.

Toen zei de monteur dat hij ging kijken wat er aan de hand was. Volgens mijn man moest er wel iets vervangen worden. Dat was fijn, er was dus een oorzaak. Helaas weet mijn man niet wat er precies vervangen moest worden. Verder raadde hij ons aan om het filter vaker schoon te maken. Het filter zit voor de afvoer van het water in de vaatwasser en houdt alle grote etensresten tegen.

Het viel mij trouwens op dat het filter na de reparatie weer vies wordt. Eerder leek het erop of die vervuiling van het filter opeens ophield. Ik moet nu dus weer regelmatig met een keukenpapiertje de vette randen uit het filter halen en de boel goed doorspoelen.

Ik weet niet meer wat de reparatie kostte. Volgens mij niet heel veel, omdat we dus die 5 jaar garantie hebben. Achteraf gezien heb ik wel spijt dat we zo lang hebben doorgemodderd met onze vaatwasser. Hadden we maar eerder een monteur gebeld. Tsja, we wilden geld uitsparen. Maar uiteindelijk was de reparatie dus helemaal niet zo duur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *