Mummy’s dag op het festival: things have changed!

Ik las laatst een column van een jongen die naar Pukkelpop was. Hij vond het zaligmakend. Ook collega’s gaan graag naar festivals. Al klagen zij wel dat die zo op elkaar gaan lijken. En dan was het van de week mijn beurt om weer eens (na 10 jaar) naar een festival te gaan. Het nineties festival in Nijmegen. En ja iedereen was er heerlijk aan het chillen. Ik heb ook zeker wel plezier gehad, maar voelde mij echt een herintreder. Wel wat dingen te verwerken gehad. En mijn portemonnee ook. Lees hieronder mijn ervaring.

We waren rond een uur of 15 uur binnen. Ik werd al helemaal gelukkig van de muziek die ik hoorde. Mambo number five. Alice DJ die optrad met do you think you’re better of alone. Eenmaal op het festivalterrein kijk je je ogen uit, zo groot als het is! Waar moet je heen? Waar is de wc? Wouw wat zijn mensen mooi in thema gekleed. Ik had zelf mijn haar wel een beetje 90’s achtig, maar daar bleef het wel bij.

De wc’s: wow we’re in dixieland

Eerst maar eens naar de wc. Zoveel dixi’s heb ik nog nooit bij elkaar gezien. In vierkant opgesteld en met urinoirrondjes in het midden. Waar mannen omzichtig hun ding doen. En dan een lange wasbak voor water. Geen zeep. Dan moet je maar de desinfecterende gel gebruiken. Het zag er allemaal zo camping uit! En iedereen vond het zo normaal. Ook de luxe poppetjes die er perfect gekleed uitzagen. Een paar dames hadden ook wat moeite met de dixi’s. En dan met name wat ze daarin allemaal zagen. Gelukkig.

Oh had ik al gezegd dat je alleen toegang krijgt met een wc stempel van 3 euro? Even 50 cent neerleggen is er niet bij. Goed om te weten: tel boven de entree maar 3 euro vaste kosten op om toegang te krijgen tot het toiletgedeelte.

Dansen!

Ok, mijn vriendinnen en ik zijn nogal levendig en zonder schaamte. Maar vooraan staan bij het podium was er niet bij omdat een vriendin een zeer oor had. Dus wij stonden een beetje achteraan op het veld. Maar als je dan om je heen kijkt dansen er weinig mensen. Of heel ingetogen. Terwijl die beats van de jaren 90 toch echt wel uitnodigen om flink uit je plaat te gaan. Wij gingen gewoon lekker op de Macarena dansen. Gewoon voor de leuk. Maar nee, Elise. Dit is geen fout feestje hoor. Als je de Macarena zo enthousiast danst, dat hoooort gewoon niet. Een hip grietje (dat denk ik 10 jaar was toen de 90’s begonnen) ging mij heel grappig nadoen. Ach ik liet mij niet uit het veld staan. Heerlijke jaren 90 muziek! Wow!

Hakkeuh!

Ach die jaren 90 waren toch ook wel een beetje overdreven, haha. Ik was nooit zo van het hakken. Ik keek altijd ietwat geamuseerd naar de gabbers op de dansvloer. Al vond ik Dune met Million miles away from home, Nakatomi met Children of the night, de Party Animals met Aquarius toch echt wel toffe nummers. Er was een speciale gabbertent, waar ik even ben gaan kijken. Daarna heb ik met de twee vriendinnen waarmee ik was ook nog wat gehakt. En ach ja, toen heb ik bij het centrale podium de gabbers misschien ook wat belachelijk gemaakt door mijn ogen wijd open te doen tijdens het dansen. Strak strak in mijn trainingspak pak, kijk eens hoe ik hakhak.. blabla. Misschien dat die gasten (zouden ze vroeger gehakt hebben) een paar meter verderop dat niet zo grappig vonden.

De sfeer zat er bij mij in

Ik kreeg de sfeer goed te pakken na 3-4 biertjes (het aantal rondjes was op 1 hand te tellen vanwege de prijzen, maar ja als mummy heb je niet veel drank nodig :-p). Ik liep vrolijk rond en moest lachen om een paar gasten die enorme knuffelbeer-pakken hadden aangedaan. En ook grappig al die waterpistooltjes. Had ik al gezegd dat het best warm was die dag?

Maar de sfeer werd ook minder

Helaas zag ik de gezichten van de meiden met wie ik was langzaam betrekken. Het waren net niet hun 90’s die gedraaid werden. Zij zijn meer van begin jaren 90 (Rythm of the Night, I like to move it move it, Transformers, Mambo nr 5). En een tijd lang werden er meer late 90′ gedraaid (captain jack, vengaboys, alice DJ). En ook van de torenhoge prijzen werden zij en ik ook wel chagrijnig. Hadden we niet op gerekend. De entree, was zo voordelig via vakantieveiling. Maar dit werd wel gecompenseerd met de andere kosten die je moet betalen. Al die euro’s die je uitgeeft, daar word je toch wel een beetje bezorgd van op een gegeven moment. Je koopt bijvoorbeeld voor 7 euro een iniminie broodje fallafel. En je denkt: zo dat was het voorgerecht. En de vriendinnen met wie ik was kochten een iniminiepatatje voor flink veel geld. En als je dorst kreeg moest je toch even een drankje kopen. Want een flesje water vullen was er niet bij…

Water vullen was er niet bij

Op de website stond dat er extra tappunten zijn geregeld ivm warmte? Daarmee bedoelen ze niet de drukkraantjes bij de wc. Die mag je alleen gebruiken voor het vullen van je waterpistooltje. Een leeg flesje meenemen naar de wc mocht sowieso niet. Daar werd op gecontroleerd. Ik denk vanwege de financiën. Maar later hoorde ik ook van iemand dat ze niet kunnen garanderen dat het water uit de waterwagens (er zijn nl geen waterleidingen naar het terrein toe) van voldoende kwaliteit is om te drinken. Anyway, dat watertapverhaal snapten we niet. Na navraag bij de uitsmijters blijkt het te gaan om bekertjes water die ze uitdelen als het erg warm is.

Overigens: als je een flesje water koopt aan de bar maken ze het flesje voor je open voordat ze het aan je geven. Ze gooien het dopje weg en je krijgt er een rietje in. Oh had ik al gezegd dat ik mijn dopper bidon weg moest gooien bij de ingang? Best zonde. Het was een relatiegeschenk, maar hij was wel erg handig. Nieuw kost hij toch 12 euro. Op de website stond wel dat je geen eten en drinken mee naar binnen mocht nemen. Ok dat je geen fles rosé mag meenemen, dat begrijp ik wel. Maar je mag dus ook geen lege bidon of flesje mee naar binnen nemen.

Ik ben heus wel iemand die af en toe een rondje drank haalt. Maar mijn flesje water is toch wel geliefd. Ik heb zelfs nog een mailtje gestuurd of ze ook op de website willen aangeven dat je geen lege flesjes mee naar binnen mag nemen. Maar niks meer van gehoord. En ik was toch echt niet de enige voor wie dat niet duidelijk was (of ze hadden de website niet had bekeken), getuige de flesjes water die op de tafeltjes na de tassencontroles stonden opgesteld. En in die containers na de tassencontrole zaten ook lege spa-flesjes. Zou het misschien zijn voor de veiligheid? Dat je niet met je flesje water met dop gaat gooien naar iemands hoofd? Ok, dan zou ik er wel wat meer begrip voor hebben..

Dag dag 90’s feest

We hadden nog een paar muntjes over en hier konden we zelfs geen ijsje meer van kopen. Nog net een laatste drankje. En de meiden hadden toen het idee gevat om weg te gaan (vanwege het geld en de harde muziek en oorpijn, ik had oordopjes in dat scheelde) en sushi te gaan eten. En ja voor Sushi ben ik wel te paaien. Ze gaven me nog een half uur waarin ik nog even fijn heb gedanst (uitslover). Maar toen we terugliepen voelde ik mijn rug. En vond ik het wel ok om af te taaien. Wel met ietwat pijn want we hadden graag Shaggy zien optreden.

We liepen naar de auto en kwamen allemaal coole mensen tegen die fris en fruitig naar het festival gingen. Oh zo heerlijk verkleed volgens de jaren 90. Oh en sommige mensen die op weg waren naar het festival,  waren trouwens al flink beschonken haha. Ja voordrinken doe je wel met de hoge drankprijzen. Uiteindelijk lekker Sushi gegeten en dit is ook een duur grapje. Maar goed, we waren wel op een plek waarbij we het allemaal naar onze zin hadden. Geweldige smaaksensaties gehad. En deze mummy (of is het mummie ;-)) ging nog even bijkomen van haar zere rug door het vele dansen. Ik ben wel benieuwd of andere festivals nu ook zo streng en duur zijn. Helaas zal ik daar niet zo snel achterkomen vrees ik. Misschien dat ik over 10 jaar weer eens naar een festival ga…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *