Pijnlijke voet na opstaan

Ik heb 2 keer opeens rare pijn in een voet gehad die uitstraalde naar mijn enkel. Het rare was dat ik hiermee opstond. Ik denk dat het is gekomen door de waardeloze matras met veren in het Roompotvakantiehuisje. De andere keer dat ik een zere voet had, stond ik er ook mee op. Gelukkig viel de pijn mee en ging deze na het opstaan snel weer over. Bij mijn vriend zat er meer achter zijn hielpijn na het opstaan…

Hij heeft geregeld wel een week lang een zere voet waar hij nauwelijks op kan lopen. Bij hem is het er ook opeens. Alhoewel, hij zegt dat hij er vaker last van heeft als hij slechte schoenen draagt. Bij hem is de pijn ’s morgens het ergst en echt pijnlijk.

Iets knakte in zijn voet

Het is voor hem vaak onverklaarbaar hoe hij opeens pijn in zijn voet krijgt, maar laatst was er een concreet voorval: hij stapt uit bed en voelt iets in zijn voet knakken. Iets met een botje denkt hij. Hij is er al wel eens mee bij de dokter mee geweest, met zijn voet. Toen had hij wel 3 weken lang last van zijn voet. De dokter schreef roze pilletjes voor die de ontsteking moesten verhelpen. Hij slikte ze braaf. Ik hoorde alleen niet echt gejuich dat het er meteen beter door ging.

Jicht

Het gedoe met zijn voet bleef maar doorgaan. Toen opperde zijn tante (huisarts) dat hij misschien wel jicht kon hebben. Hij liet bij de dokter het gehalte aan urinezuur controleren. Dit bleek inderdaad te hoog te zijn, een kenmerk bij jicht. Het is aan de dokter om te bepalen hoe de jicht behandeld mag/kan worden. Mijn vriend kreeg geen medicijnen voorgeschreven .Bij mijn vriend heeft het erg geholpen om te stoppen met roken. Hij heeft dit lang volgehouden. Toen hij weer begon, had hij opeens na een week weer een zere voet. Ik dacht wel een verband te zien, maar ja dat weet je nooit.

Mijn moeder ook jicht

Mijn moeder heeft ook zware jicht in haar voet gehad. Zij kreeg medicijnen die erg goed hielpen. Een vriend van mijn moeder met jicht heeft veel aan Baking Soda gehad. Ik weet niet hoeveel en hoe hij dit innam. Misschien ook iets om op te googlen.

Kijk op Thuisarts.nl

Thuisarts.nl bevat informatie die door huisartsen ontwikkeld is. Wellicht worden ook voetklachten als onderwerp behandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *