Bloemkool ovenschotel

Informatie

  • Hoeveelheid :                   4 Personen
  • Voorbereidingstijd :         10 Min
  • Bereidingstijd :                40 Min
  • Bereidingstemperatuur :   225 °C

Ingrediënten

  • Bloemkool                        1
  • Witte bonen in tom. saus 700 – 1000 gram (1 a 1½ pot)
  • Geraspte kaas                   150 gram (1 zakje)
  • Mosterd                            1 eetlepel
  • Cayennepeper                  ½ a 1 eetlepel
  • Boter                                50 gram
  • Bloem                               50 gram
  • Melk                                 +/- 250 ml
  • Nootmuskaat                    ¼  theelepel

Voorbereiding

  1. Snij de bloemkool in roosjes en kook ze 10 min. (niet gaar)

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 225 °C
  2. Vet de ovenschaal in
  3. Schep een deel van de witte bonen in tomaten saus erin
  4. Bestrooi de bonen met cayennepeper
  5. Leg de gekookt bloemkool roosjes erin
  6. Bestrooi de bloemkool cayennepeper
  7. Schep de rest van de witte bonen in tomaten saus erover
  8. Bestrooi weer met cayennepeper
  9. Doe de boter in een pan en laat het smelten (beetje bruin laten worden)
  10. Zet de pan op laag vuur
  11. Voeg langzaam al roerend de bloem toe en verwarm het 3 min (je heb nu witte roux)
  12. Voeg al roerend telkens een beetje melk toe (de klontjes oplossen)
  13. Zo ontstaat er een gladde saus (bechamelsaus)
  14. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe
  15. Laat de saus 5 min koken (eventueel dunner maken met melk, dikker met bloem)
  16. Voeg op het laatst de mosterd en een deel van de kaas toe
  17. Schep/giet de saus over de oven schotel
  18. Bestrooi de schotel met de rest van de kaas
  19. In het midden van de oven plaatsen en in +/- 30 min goudbruin bakken.

Serveren

  • Serveer met een stukje vlees (lekker: van die chipolataworstjes erbij)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *