Ga naar de inhoud
Informatie
- Hoeveelheid : 4 Personen
- Voorbereidingstijd : 10 Min
- Bereidingstijd : 40 Min
- Bereidingstemperatuur : 225 °C
Ingrediënten
- Bloemkool 1
- Witte bonen in tom. saus 700 – 1000 gram (1 a 1½ pot)
- Geraspte kaas 150 gram (1 zakje)
- Mosterd 1 eetlepel
- Cayennepeper ½ a 1 eetlepel
- Boter 50 gram
- Bloem 50 gram
- Melk +/- 250 ml
- Nootmuskaat ¼ theelepel
Voorbereiding
- Snij de bloemkool in roosjes en kook ze 10 min. (niet gaar)
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 225 °C
- Vet de ovenschaal in
- Schep een deel van de witte bonen in tomaten saus erin
- Bestrooi de bonen met cayennepeper
- Leg de gekookt bloemkool roosjes erin
- Bestrooi de bloemkool cayennepeper
- Schep de rest van de witte bonen in tomaten saus erover
- Bestrooi weer met cayennepeper
- Doe de boter in een pan en laat het smelten (beetje bruin laten worden)
- Zet de pan op laag vuur
- Voeg langzaam al roerend de bloem toe en verwarm het 3 min (je heb nu witte roux)
- Voeg al roerend telkens een beetje melk toe (de klontjes oplossen)
- Zo ontstaat er een gladde saus (bechamelsaus)
- Voeg zout, peper en nootmuskaat toe
- Laat de saus 5 min koken (eventueel dunner maken met melk, dikker met bloem)
- Voeg op het laatst de mosterd en een deel van de kaas toe
- Schep/giet de saus over de oven schotel
- Bestrooi de schotel met de rest van de kaas
- In het midden van de oven plaatsen en in +/- 30 min goudbruin bakken.
Serveren
- Serveer met een stukje vlees (lekker: van die chipolataworstjes erbij)