Boboti

Bobotie

Recept voor 6-8 personen

  •  1 kg rundergehakt
  • 1 ui ( groot)
  • 1 pepertje ( naar keuze)
  • 3 tenen knoflook
  • 2 sneden witbrood
  • scheut melk
  • 50 g amandelen
  • 100 g rozijnen
  • 1 eetlepel chutney, mango, abrikoos, appel naar keuze
  • 2 eetlepels Indiase kerrie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel koenjit (geelwortel)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde mint
  • ½ theelepel djintan (komijn)
  • ½ theelepel versgemalen peper
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • 3 middelgrote eieren
  • ong. 250 ml melk
  • een paar citroen- of laurierblaadjes
  1. Doe het gehakt in een grote schaal
  2. Maal de amandelen in grove stukken, bv in een keukenmachine en  doe bij het gehakt.
  3. Snij de ui en de knoflook fijn (kan ook in de keukenmachine) en doe ook bij het gehakt.
  4. Week het witbrood in een beetje melk, maak fijn (kan ook in de keukenmachine)  en doe bij het gehakt.
  5. Doe verder alle ingrediënten bij het gehakt behalve de eieren, de melk en de citroen- of laurierblaadjes en kneed dit goed door elkaar.
  6. Vet een grote ovenschaal in (min. 2 liter) en verdeel het gehakt over de schaal.
  7. Klop de eieren met de melk los en giet dit over het gehakt.
  8. Druk de citroen- of laurierblaadjes in het gehakt.
  9. Zet de oven op 180º C en laat het gaar worden in 45-60 minuten.

In Zuid-Afrika werden er pompoenpannekoekjes en gele rijst bij geserveerd. Ik eet het meestal met sla, stokbrood en kruidenboter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *