Broccolitaart

Voor 4 personen

  • 1 broccoli en/of halve bloemkool
  • 1 paprika of courgette of worteltjes of prei of champignons – allemaal, of een combinatie van iets. Aangezien dit een taart met vlees is hoeft er niet zo veel groente in.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • evt 1 knoflookteen
  • geraspte kaas
  • 125 ml creme fraiche
  • 3 eieren
  • kipfilet of hamblokjes (weet niet hoeveel)
  • bladerdeeg
  • kruiden, zout en peper

Voorbereiding

  1. Bladerdeeg ontdooien, ovenschaal of springvorm invetten of bekleden met bakpapier.
  2. Oven voorverwarmen
  3. Broccoli/bloemkool in roosjes verdelen
  4. Ui snipperen en knoflook persen
  5. Kipfilet in blokjes snijden
  6. Paprika en andere groente in stukjes/plakjes snijden

Bereiding

  1. In pan olie verhitten, ui en knoflook bakken, later kipfilet toevoegen en bruin en gaar bakken.
  2. Ondertussen in een kom de eieren mengen met een deel van de kaas, wat zout en peper, evt kerriepoeder, italiaanse kruiden, oregano o.i.d., en een paar grote klodders creme fraiche.
  3. Dan de groente bij het vlees doen en dat alles nog even roerbakken. Als je hamblokjes doet, die alleen even meeverwarmen.
  4. Als alles klaar is het groente-vleesmengsel over het bladerdeeg verspreiden. Let erop dat het prutje niet te nat is, anders even afgieten. Voor de zekerheid wat paneermeel op de bodem strooien wil helpen, dit absorbeert vocht.
  5. Daarna het eimengsel erover gieten en flink veel geraspte kaas strooien.
  6. Een half uur in de oven zetten totdat de taart er mooi uit ziet en gaar is.

Lekker en simpel. Doe er een frisse salade bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *