Naar de inhoud springen
Informatie
- Hoeveelheid : 4 Personen
- Voorbereidingstijd : 20 Min
- Bereidingstijd : 15 Min
- Bereidingstemperatuur : 180 °C
Ingrediënten
- Tortilla chips 125 gram
- Tomaten (rijp) 6
- Mais 375 gram
- Ui (rood) 2
- Knoflook 2 teentjes
- Paprika (groen) 1
- Geraspte kaas (belegen) 150 gram
- Zure room 250 ml
- Rode wijn azijn 1 eetlepel
- Suiker 1 theelepel
- Chilipoeder ½ theelepel
- Bieslook +/- 10 stengels
Voorbereiding
- Snij een kruis in het vel van de tomaten
- Kook de tomaten 1 minuut ontvel ze en hak ze in stukken
- Snij de paprika in stukjes
- Snipper de uien
- Pers de teentjes knoflook
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Fruit de ui en de knoflook in olie
- Voeg 100 ml water , de tomaat, de paprika, de azijn, suiker en chilipoder toe
- Laat dit 6-7 min koken
- Voeg de mais toe en laat nog 3 min koken
- Vet een ovenschaal in en leg de chips op de bodem
- Schep hierop het groente mengsel,
- Strooi de kaas erover en bestrijk de ovenschaal met de zure room
- Plaats de schaal +/- 15 min in het midden van de oven
Serveren
- Bestrooi de schotel met gehakte bieslook
- Serveer met een stukje vlees