Pasta met vissaus

Een recept van een oud-collega. We willen wat vaker vis eten, maar hoe? Gewoon via dit lekkere recept. Erg leuk om je man te laten maken, hoe hij zit te stressen dat het sausje niet aankoekt in het steelpannetje :-) . Zelfs mijn man vindt het lekker, hoewel hij het niet zo op vis heeft.

4 personen

  • 300 gr pasta
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 250 ml melk
  • 1 visbouillontablet
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui gesnipperd
  • 300 gr kabeljauw (of koolvis) in blokjes – diepvries is ook goed
  • 125 gr roze garnalen
  • 125 ml slagroom
  • 3 el verse dille

Pasta gaar koken. Boter laten smelten in andere pan. Bloem erdoor, zonder bruin te laten worden. De melk scheutje voor scheutje erdoor, tot een gebonden sausje ontstaat. Bouillontablet verkruimelen in de saus en de knoflook uitpersen boven de saus. Ui, vis en garnalen er doorheen roeren. Ca. 10 min zachtjes laten koken tot de vis zacht is. Slagroom erdoor roeren en even doorwarmen. Als laatste dille erdoor. Saus over de pasta scheppen en eet ze!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.