Vegetarische bulgur van Corine

Recept van een vegetarische oud-collega. Mijn eerste kennismaking met bulgur en tahin :-) . Het is wat werk, vooral omdat er aubergine in zit. Maar dan is het wel erg lekker! Vooral het sausje erbij. Als je vrienden krijgt eten kun je veel dingen alvast voorbereiden. Oh ja, de groente uit de oven moet je wel goed checken, of het gaar is…

Superlekker, vooral ook het sausje. Maar wees niet te scheutig met de citroen (gewoon even proeven tijdens het mengen).

Voor 4 personen

  • 2 aubergines in blokjes
  • 4-6 el olijfolie
  • 2 gele paprika’s in repen
  • 1 rode ui in ringen
  • 200 g bulgur
  • 400 ml kokend water
  • 2 el gehakte koriander zout en versgemalen peper bakpapier

Saus:

  • 4 el tahin
  • 4 el water
  • sap v 1 citroen (ik doe meestal wat minder, proef tussendoor)
  • 1-2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 2 tl gemalen koriander, drooggeroosterd (ja echt! doe ik in een koekenpan zonder olie)
  • 1 el sojasaus zout en versgemalen peper

Bereiding:

  1. Blokjes aubergine in vergiet met zout bestrooien en 30 minuten laten uitzweten. Met keukenpapier droogdeppen.
  2. Olie in grote kom doen met zout/peper. Aubergine, ui en paprika erdoor scheppen. Dit alles op bakplaat met bakpapier verspreiden en in 200C roosteren, ong. 25 minuten.
  3. Ondertussen bulgur in kom doen met 1 theelepel zout + het kokende water.15-20 minuten laten weken (ik doe er een deksel + handdoek overheen zodat het niet afkoelt). Daarna de verse koriander, zout en peper erdoor roeren.
  4. Saus: Eerst tahin + water glad roeren in kommetje. Daarna de rest van de sausingrediënten toevoegen.

Bulgur op borden scheppen, groentenmengsel erop, sausje erop.

Eet ze!!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.