Widget alleen op blog en categorie tonen

Wil je alleen widgets tonen op je blog-pagina’s? Dan doe je dit zo:

  1. Installeer de plugin ‘Widget logic’ en activeer hem.
  2. Je kunt onder ‘weergave’ – ‘widgets’ precies aangeven welke widgets je wilt tonen. Heb je een bepaalde widget toegevoegd aan het widgetgebied, dan zie je nu de mogelijkheid om ‘voorwaarden’ tegen waar de widget getoond mag worden.
  3. Vul in is_home()|is_single()|is_archive() om aan te geven dat de widget alleen getoond mag worden op ‘single posts’, de blog-overzichtspagina en op de specifieke categorie-overzichtspagina’s.
  4. Je zult zien dat de widget niet op je pagina’s, maar wel op je blog wordt getoond!

Waarom widget alleen op blogpost?

Ik vind dat widgets prachtige mogelijkheden bieden om je pagina levendiger te maken. Ik gebruik ze niet veel, maar op sommige plekken ben ik er heel blij mee. Zo vind ik het erg prettig dat je op een blog-pagina in de sidebar rechts een overzicht kan maken van alle categorieën en subcategorieen waar je over blogt. Gewoon een soort navigatiestructuur.

Maar hoe zorg je ervoor dat die categorieën-widget alleen getoond wordt op blog-berichten? Voor mij hoeven ze niet getoond te worden op de gewone pagina’s die vaak heel ergens anders over gaan. Ik ben er dus na veel gesurf achter gekomen hoe dit kan. Eerder had ik TS Custom Widgets gebruikt. Deze plugin wordt echter niet bijgewerkt en is daarom toch niet fijn om te gebruiken. Maar nu kan ik mooi Widget Logic gebruiken, fijn!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *