WordPress-cacheplug-in Google Adsense

Wil je Google Adsense installeren via de Google Publisher plug-in voor WordPress?  Bij 1 van mijn 3 sites lukte dit niet. De plugin had ik geinstalleerd en geactiveerd. Maar dan. Via ‘instellingen’ wilde ik advertenties plaatsen, maar daar ging het mis. Ik kreeg een foutmelding dat een wordpress cacheplug-in roet in het eten gooide:

“Er is iets verkeerd gegaan. Probeer het opnieuw. U gebruikt waarschijnlijk een WordPress-cacheplug-in. Als dit het geval is, volgt u de instructies van de plug-in om het cachegeheugen te wissen en probeert u het opnieuw.”

De oplossing: Yoast seo-pluging even deactiveren

Hoe doe je het?

 1. Yoast seo-plugin deactiveren via je Plugin-overzicht
 2. Ga naar instellingen – Google Publisher – en stel advertenties in op je website.
 3. Ga terug naar Plugins en activeer opnieuw Yoast – seo plugin.

Zo eenvoudig! Serieus, ik heb zeker 4 avonden lang geïrriteerd lopen zoeken op internet voor een oplossing. Daarom deze pagina, hopelijk vind jij nu sneller de oplossing. Uiteindelijk ben ik overigens prima geholpen op een forum van Google Adsense. Maar via deze pagina heb je wellicht je oplossing net iets sneller.

Wat heb ik allemaal geprobeerd?

 1. Alle verouderde of duistere plugins gedeactiveerd en opnieuw geactiveerd.
 2. Google Publisher Plugin verwijderd en opnieuw geinstalleerd
 3. Gekeken of er in Google Adsense iets aan de hand was met mijn instellingen. Of mijn site Crealise.nl wel goedkeuring had.
 4. Een WordPress-cacheplugin installeren omdat er dus iets was met de cache. Ik dacht misschien helpt het.
 5. Checken of ik wel de laatste versie had van WordPress, was dus het geval.
 6. Laatste stap, opnieuw WP installeren? Durfde ik niet, bang om iets te verliezen.

Je ziet ik heb heel kansloos veel geprobeerd. Maar nu weet je het. Je had geen WordPress-cacheplug-in geinstalleerd die voor problemen zorgde. Het was de Joost SEO-plugin. Na het instellen van de advertenties kun je de seo-plugin weer activeren en gebruiken. Het is een handig programma om je pagina’s te optimaliseren.

Volgend probleempje

Ik kan nog niet helemaal op vakantie. Heb nog een ander probleempje met Google Adsense. Sommige advertenties worden niet volledig getoond op mijn pagina’s in WordPress. Komt waarschijnlijk door de sjablonen van mijn thema. Ik kreeg de volgende foutmelding:

Uw site lijkt op afzonderlijke pagina’s een of meer aangepaste sjablonen te gebruiken. We raden af de Plug-in voor Google-uitgevers te gebruiken om advertenties in aangepaste sjablonen te plaatsen. Uw advertenties worden anders mogelijk niet correct of betrouwbaar weergegeven. Alle andere sjablonen worden wel ondersteund.

Als ik een oplossing hiervoor heb laat ik het weten. Heeft geen prio hoor, maar ik houd het in mijn achterhoofd.

Over Adsense

Op aanraden van een collega ben ik begonnen met Google Adsense. En ik ben blij, ik verdien er weinig mee, 10 euro per 3 maanden, maar het is toch leuk meegenomen. “Je kan je hosting ervan betalen”, aldus mijn collega.

2 antwoorden op “WordPress-cacheplug-in Google Adsense”

 1. Uw site lijkt op afzonderlijke pagina’s een of meer aangepaste sjablonen te gebruiken. We raden af de Plug-in voor Google-uitgevers te gebruiken om advertenties in aangepaste sjablonen te plaatsen. Uw advertenties worden anders mogelijk niet correct of betrouwbaar weergegeven. Alle andere sjablonen worden wel ondersteund.

  Had je hier al een oplossing voor? Ik word hier een beetje moe van. Want hij wil mijn ads hierdoor niet opslaan.

  Gr,
  Tom,

 2. Ha Tom,

  Hier helaas hetzelfde probleem, nog geen oplossing voor. Hier ook door midden gesneden banners..

  Als ik oplossing weet laat ik het je weten. Nu nog even tijd vinden om het uit te zoeken.

  Groetjes Elise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *