Dakgoot coaten, oeps duur grapje

Oh, oh, dat was toch wel weer een echte consu-me-misser. Elk jaar komt een dakgootbedrijf de dakgoten schoonmaken als onderhoud. Wel fijn ook, want die zitten altijd vol met mos. Maar dit keer kwamen ze ermee dat de dakgoten wel erg dun worden. En dat een coating de levensduur van de dakgoten kan verlengen. Om een lang verhaal kort te maken: even dakgoot coaten was duur! het was 350 euro voor nog geen half uur werk. Hoe heb ik zo kunnen dwalen…. Hieronder het lange verhaal..

“Oh ja, ik begrijp het wel hoor dat je er bent ingetrapt”, zegt mijn goudeerlijke zusje. “Die gassies komen altijd overdag met die trucs. Als de vrouwtjes thuis zijn. Kunnen ze gemakkelijk geld verdienen”.

Gats, ze heeft nog gelijk ook. Ik was wel vaker zo’n vrouwtje. Ik denk terug aan de keer dat ik met zogenaamd een medewerker van Microsoft aan de telefoon was. Ik was de computer al aan het opstarten (er zou een probleem zijn), toen mijn man binnenkwam en het telefoongesprek snel voor mij kapte.

Ze hadden gewoon een hoge gunfactor…

Terug naar de dakgoten. Het probleem was dat die jonge jongens gewoon een enorme gunfactor hadden, kom ik tot de conclusie. Waarom dan die gunfactor? Waren ze knap? Wel vlot, als je haar maar goed zit, maar niet knap. Ze keken heel onschuldig (dus betrouwbaar?) uit hun ogen toen ze vertelden over de reparatie aan de dakgoot die ze net hadden gedaan bij een buurman. En dat als de dakgoot kapot zou gaan, de kosten vele malen hoger zouden zijn (angst, raak ik altijd door getriggerd). Ik dacht even overleggen. Het is toch maar liefst 350 euro. Man neemt niet op. ‘Tsja, we zijn nu nog in de straat bezig met dakgoten. Anders komen er voorrijkosten bij.’

Ok, ik was of verveeld of labiel..

Aaaah, ik moet gewoon wel erg verveeld of labiel zijn geweest toen ik uiteindelijk ja zei. Onze dakgoot is zo’n 5,5 meter en ze waren binnen een half uur klaar. Lekker uurloon. Of is coating zo duur? (dat spul stinkt trouwens naar die spray die je over je schoenen spuit. jammer dat ik mijn ramen had open gelaten). En ze lieten foto’s zien van de coating, als bewijs. Ik kreeg nadat ze de klus hadden geklaard toch een beetje zo’n onbestemd gevoel…

‘350 euro! Dat meen je niet!’ Dit was de reactie van mijn man. Mmm… ik heb nog best een tijdje gebaald van mijn actie. Naja, misschien heb ik nu wel een supersterke dakgoot. Maar wel voor een pittige prijs. Dakgoot coaten: te duur gewoon.

Het goedpraten voor jezelf..

Ach, wat ik dan doe. Ik denk aan mensen die veel erger de boot in zijn gegaan. Die hun spaargeld voor een groot deel zijn verloren. Of een portemonnee met contant geld op de auto lieten liggen toen ze op vakantie vertrokken. Ook voelde ik mij gesterkt toen mijn andere zus vertelde dat ze vrienden heeft die altijd heel kritisch zijn. Maar dat ook zij een veel te dure pannenset hebben gekocht van een man die gewoon via de tuin langskwam. Ook zo’n man met gezellige praatjes en waardoor hij gewoon een hoge gunfactor heeft. Argh, na mijn ervaring met de badkamerverkoper ben ik nog niet heel veel opgeschoten.

Dus wil je een sluwe verkoper zijn? Wees lekker amicaal, maak een leuk praatje en zet af en toe een pruillipgezicht op (denk aan de kat van Shrek).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *