Overstappen van Telfort naar Tele2

Ik had de smaak na het overstappen van zorgverzekering te pakken: zodoende switchtste ik begin 2013 van gsm-aanbieder. Deze overstap vond ik overigens moeilijker. Avonden was ik er zoet mee, mijn vriend, die veel makkelijker beslissingen neemt, lachte me hard uit.

Stap 1: alle aanbieders afstruinen, de kleine regeltjes checken, checken of en hoe lang je beltegoed mag meenemen. Hoe hoog zijn de tarieven buiten de bundel? Ik had er eigenlijk wel een vergelijkingssite voor kunnen gebruiken. Die zijn er vast. Had mij veel tijd gescheeld. Anyway ik had inmiddels de goedkoopste gevonden, he he. Ik heb een Blackberry (ja dat typt zo makkelijk, ik ben geen breezersletje dat wil pingen) en dan betaal je voor je internetbundel sowieso 5 euro extra. Omdat je gebruik maakt van het superveilige internet op een blackberry. Bij mijn nieuwe aanbieder Tele2 ging ik flink besparen als je het vergelijkt met andere aanbieders. Ik kon helaas maar uit 2 internetbundels voor Blackberry kiezen. Een hele lage en een hele hoge, niks ertussenin. Dat was dan wel weer jammer. Naja, dan maar de minste, ik gebruik op mijn blackberry sowieso niet zoveel mb’s omdat surfen via de browser nou niet echt geweldig gaat.

Stap 2 huidige contract opzeggen

Tsja dan begint het opzeggen. Dat kon bij mijn provider alleen telefonisch. Ja duh, dan gaan ze je nog overhalen om te blijven. Ik was natuurlijk een erg trouwe klant, volgens mij was ik al 10 jaar bij ze. De mevrouw aan de lijn deed mij een heel scherp tegenaanbod. Ik ben er niet op in gegaan omdat de provider die ik koos toch scherper geprijst was en ik het daarnaast ook wel zo sportief van mezelf vond om door te zetten. Uit het telefoontje werd niet helemaal duidelijk wanneer mijn contract nou precies ophield. Misschien had ik daar wel wat explicieter om kunnen vragen.

Stap 2 contract aanvragen

Ik moest nu de ingangsdatum van mijn nieuwe contract invullen en dat vond ik maar moeilijk om te bepalen. Mijn mobiele telefooncontract was over 2 weken afgelopen en dan gaat je contract automatisch over in een contract voor onbepaalde tijd met 1 maand opzegtermijn. Maar ja, vanaf welke datum gaat die opzegtermijn dan in? Op het moment dat ik de mevrouw aan de telefoon heb gehad om op te zeggen? Op het moment dat het administratief verwerkt wordt? Ik heb uiteindelijk de ingangsdatum ongeveer gegokt. Iets minder dan een maand later. Dan is er maar wat overlap… Kom ik tenminste niet zonder mobiele telefoon kom te zitten.

Stap 3 het nieuwe contract gaat in

Uiteindelijk is mijn abonnement op een andere datum daadwerkelijk ingegaan. Vreemd, maar het zal wel. Ook het nummerbehoud is prima gegaan, ik werd netjes op de hoogte gehouden door Tele2. Alles is helemaal goed afgelopen. En natuurlijk het belangrijkste: ik ben veel goedkoper uit. Jippie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *