Zooo loyaal aan mijn zorgverzekeraar

Nee, ook dit jaar niet overgestapt van zorgverzekeraar, oh oh wat ben ik trouw aan Univé. Ach geen schande, het is een prettige zorgverzekering, nooit gedoe mee gehad. En omdat we nu de nodige zorg gebruiken met ons gezin, is blijven de gemakkelijkste weg. Je hoeft geen zorgaanbieders langs te gaan om de gegevens van je nieuwe zorgverzekeraar door te geven. Maar ach, wat is het jammer voor alle andere zorgverzekeraars die zo aan de weg timmeren met best goede services. En dan die kortingen die ik misloop..

In het zorgseizoen kreeg ik ook die folder van United Consumers, een gratis tablet. Oeh laat ik toen nou net met een kapotte tablet zitten.. En dan dat krantartikel met een interview met de topman van DSW. Deze zorgverzekeraar geeft zelfs tussentijds premie terug aan klanten als er minder schades worden geboekt dan verwacht. En wat dacht je van FBTO met aanvullende zorgdekkingen die je aan en uit kunt zetten. Tsja de premies van prijsvechters Zekur, Besured en Promovendum, dat scheelt toch flink met mijn huidige zorgverzekering..

Gemak wint

Gemak heeft het dus gewonnen van financieel gewin. Gelukkig maakt Unive het mij ook wel heel gemakkelijk om te blijven. Zij zitten ook niet stil met hun nieuwe zorgselect polis. Ik heb als prijsbewuste consument natuurlijk even gekeken wat de voorwaarden zijn van deze voordelige zorgverzekering. Dan moest ik gebruikmaken van een internetapotheek en daar ben ik toch niet zo van. We zijn niet veel thuis overdag en om nou elke keer als er weer een flesje medicijn geleverd wordt je buren lastig te vallen is ook zoiets. Een andere reden had ik eigenlijk niet.. Ik bleef dus bij de Unive naturapolis. Unive blij, mijn vader blij en ik blij..

Eigen risico verhoogd

Maar ja besparen zit toch wel een beetje in me.. Dus heb ik mijn eigen risico opgekrikt tot het een na hoogste eigen risico. Besparen doe ik trouwens niet: ik hou de premiestijging van zorgverzekering 2015 een beetje binnen de perken :-). Vorig jaar zat ik op 300 euro vrijwillig eigen risico. Dit scheelde mij zo’n 150 euro premiekorting. Gelukkig geen zorg nodig gehad.. Mijn vorige baas zei dat je je eigen risico kunt verhogen en van het geld dat je elk jaar bespaart een spaarpotje kunt aanleggen. Mocht je nu toch extra zorgkosten krijgen door je vrijwillige eigen risico dan kun je deze hieruit betalen.

Moet ik nou echt zo sappelen?

Ach ja, misschien is deze manier niet de beste manier van besparen. Kan ik beter die dure aankopen in die kledingwinkel van laatst achterwege laten :-). Of toch gewoon weer overstappen van energieleverancier. Dat is minder ingrijpend en zeker de moeite waard. Ach ja, vergelijken is een beetje een sport geworden na mijn tijd bij Overstappen.nl. Vergelijkingssites maken het gemakkelijk. Toen we gingen verhuizen hadden we tijdsdruk en was er weinig van vergelijken en offertes opvragen gekomen.. Dat voelde wel een beetje gek (laten we ons nu beduvelen?). Maar die stress leverde wel tijdwinst op, waardoor we ons er toch in konden berusten dat we wel erg gemakkelijke prooien waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *