Speeltuintjestocht in Maarssenbroek

Zo leuk om met de kinderen alle wijken van Maarssenbroek langs te gaan om de speeltuintjes te proberen! Hieronder de speeltuintjes die je echt moet meenemen in je speeltuinentocht!

Boomstede

De houten speeltuin

Lange glijbaan in de houten speeltuin in Boomstede
Houten speeltuin in Boomstede

De ‘houten speeltuin’ in Boomstede. Vlak naast het tunneltje van Fazantenkamp naar Boomstede. Waarom leuk?

 • Groot houten speeltoestel op heuvel (leuk om vanaf te rollen en om tegenaan te liggen en te luieren, er is ook een bankje naast 😉
 • Aardig groot grasveld met voetbalveldje (let op, kan in de herfst modderig zijn)
 • Leuk bosje erachter om in te struinen of om verstoppertje in te spelen
 • Picknicktafel naast veldje waar paardebloemen groeien (leuk om te blazen)
 • Je kunt schuin oversteken en een leuk wandelingetje doen door de mooie eendenkooi.

Hindernisbaan-speeltuin

Bevindt zich naast de snelweg, linksonder in Boomstede gelegen. Waarom leuk?

 • Een leuk hindernisbaantje: 2 evenwichtsbalken, liaan, stapstronken, tussen 2 touwen lopen.
 • Leuk speelhuisje voor de kleintjes, met eronder een goede plek om ‘ijsjes verkopen’ te spelen.
 • Een ijzeren klimrek met daarnaast een spinnenwebschommel.
 • Lekker bosrijk, dus je zou er ook een wandelingetje aan vast kunnen knopen.

Speeltuintje in Kamelenspoor

Gewoon helemaal naar Kamelenspoor fietsen en je komt er op een gegeven moment vanzelf, want het is nogal langgerekt. Waarom leuk?

 • Met zandbak (en die zijn zeldzaam in de speeltuintjes)
 • Teletubby-heuveltjes met leuke ijzeren klimrek, familieschommel, houten-balken-klimrek, stapboomstronken, beeld van een kameel, voetbalveld.

Speeltuintje in Zwanenkamp

Vrij nieuw, met grappige klimtoestel in de vorm van een ijsberg, schommels en… Mmmm rest weet ik niet zo goed, alweer een tijdje geleden. Locatie, beetje zoeken, sorry..

Kinderboerderij Otterspoor en omgeving

Wijkpark Maarssenbroek loopt helemaal van Boomstede tot Zwanenkamp, langs de snelweg. Een heerlijke plek om te wandelen. De kinderboerderij is sowieso een aanrader. Maar vergeet ook niet de naaste omgeving. Ik kom er vaak met mijn kinderen en ben erg dankbaar dat dit er is! Waarom leuk:

Milieu Educatief Centrum (naast kinderboerderij)

Leuk om op woensdagmiddag met de kinderen naartoe te gaan. Spelenderwijs leren ze meer over natuur en milieu. Zie de website van omgevingsdienst regio Utrecht.

Struintuin

Een fraai stukje speelnatuur! Mijn kinderen hebben inmiddels een vast rondje door de struintuin, wat ze wel zo’n 3 keer willen lopen. Lekker avontuurlijk door de bosjes. Er zijn ook hutbouwplekken. Maar dat doen mijn kinderen alleen als mijn man ze enthousiast maakt en meehelpt. Verder een blotevoetenpad. Zo leuk, mijn kinderen deden zelfs half oktober hun schoenen uit om het pad uit te proberen. En natuurlijk een waterpomp met een leuke kreekje erachter waar je ook dammetjes kunt maken (takjes genoeg!).

Superspeelspoor

Leuke en avontuurlijke paadjes om overheen te lopen! Bij de kinderboerderij ga je over de brug en dan linksaf slaan. Zo is wandelen nog eens leuk. Als je de paadjes hebt gehad, is er een leuke kabelbaan (bij de tennisbaan). Dan wel weer helemaal teruglopen naar de kinderboerderij. Maar je kunt dan nog een tussenstop houden bij het houten piratenschip.

Onderweg zie je ook 2 hele toffe wiebelbruggen en eerder waren er zelfs 2 vlotjes. Maar de gemeente heeft het afgesloten. Persoonlijk vind ik het zo jammer dat deze toestellen, die echt avontuurlijk zijn voor de oudere kinderen, zijn afgesloten. Wiebelbruggen zijn zo heerlijk om overheen te moonwalken. Bij de tweede wiebelbrug was het spannend of je het water zult aanraken of niet. De BSO kwam vroeger ook bij de vlotjes. Toen mijn kinderen oud genoeg waren om eens zo’n vlotje aan te durven, waren ze al weggehaald. Mijn zoontje weet wel nog steeds hoe we eens vol bewondering keken hoe een grote Chinese familie op een overvol vlotje erin slaagde over te varen. Knap staaltje werk!  

Er zal over superspeelspoor toch eens een beslissing over moeten komen. Nu staan al die hekken voor de speeltoestellen, zo treurig!

Ontdek- en beweegroute

Ontdek de houtenbeelden in het wijkpark. Via de bordjes leer je meer over de dieren en kun je via de QR-code leuke en toegankelijke sportoefeningen doen die bij het dier passen. De hele route is vrij lang met jonge kinderen. Dus je kunt het beste in 2 keer de route lopen. De eerste keer bijvoorbeeld vanaf de kinderboerderij richting Boomstede. En de tweede keer van de kinderboerderij tot Valkenkamp.

Mijn kinderen vinden de houten dieren erg leuk. Vooral de jongste van 3 jaar die kraait altijd van verrassing als hij de schildpad ziet. Het leukst vindt hij de mol die bereikbaar is via een wilgentunnel. Hij blijft heen en weer lopen door de tunnel haha.

Zie ook de website van sportpuntstichtsevecht.nl waar je op een kaartje kunt zien waar de houten beelden zich bevinden. Maar zelf ontdekken is natuurlijk ook leuk.

Missen er speeltuintjes?

Zijn er speeltuintjes in Maarssenbroek die hier toch echt ontbreken? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *