Texel, ook in de winter

Even wat reclame voor Texel. Ook in de winter is Texel de moeite waard. Misschien moet je door de grijze luchten iets meer je best doen. Maar dat gaat we lukken toch? Wil je een lange koude winter onderbreken voor een bijzonder weekendje weg? Texel bezoeken is een leuk idee: je bent er even helemaal uit zonder uren in de auto te hoeven zitten. Dompel je na een kort tochtje met de veerboot helemaal onder in het eilandgevoel.

Lekker uitwaaien

Texel bezoeken in de winter saai en koud? Niet als je in beweging blijft! Lekker uitwaaien op het strand, uren wandelen door de duinen zonder iemand tegen te komen, slenteren door winkelstraten die nog niet gedomineerd worden door grote winkelketens. De echte fanatiekeling pakt zich goed in en stapt op de fiets en gaat de karakteristieke dorpjes van Texel bezoeken.

Even iets anders..

Je kunt prima Texel bezoeken om te dwalen door de natuur. Wil je eens iets anders? Maak dan een tochtje op een garnalenkotter, neem een kijkje bij een schapenboerderij (vanaf ongeveer half maart lammetjes, dus in voorjaarsvakantie helaas nog geen lammetjes te aaien) of bezoek het Juttersmuseum.

Tijd voor ontspanning

En dan, na alle activiteit is het tijd om te luieren! Warm je op bij de open haard van een restaurant (tip: Catharinehoeve) en neem een Texels biertje in een van de knusse strandpaviljoens. Tijd om iets te eten? Texel beschikt over enkele kwalitatief zeer goede restaurants. Zoek het restaurant met zorg uit of loop spontaan ergens binnen voor een goede daghap.

Texelse lucht..

Zoals mijn moeder altijd zegt: Texelse lucht maakt slaperig en hongerig. Dus drink na een lange actieve dag nog een heerlijk Juttertje (Texels borreltje) en dan hup onder de wol, want morgen weer een nieuwe dag vol nieuwe dingen en bijzondere plekken om te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *