Tips voor weekendje Utrecht

Als je een weekendje weg bent in Utrecht, kijk dan ook eens bij mijn blog ’tips voor dagje Utrecht’. Je hebt wat meer tijd om Utrecht te verkennen. Speciaal voor jou onderstaande tips als je meer tijd hebt voor Utrecht.

Actief doen

 • De Uithof per bus Utrecht is een grote studentenstad met ‘De Uithof’ als centrum. Hier heb je naast een grote studentenflat allerlei bijzondere gebouwen van Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht. Pak bus 12 naar de uithof en stap uit op de Padualaan om eens de sfeer te proeven door de weeks. Neem dan zeker een kijkje in de bijzonder vormgegeven bibliotheek aldaar.
 • Vogelbuurt te voet Wandel eens rond in de Vogelbuurt, erg iddillische (onbetaalbare) buurt. Ten noorden van het centrum, goed te belopen. Te herkenen aan de vogels in de straatnaam. Neem dan ook gelijk de gerenomeerde wijk Wittevrouwen mee (lijkt een beetje op de wijk ‘Greenwich-village’ van New York).
 • Vergaap je op de Amsterdamsestraatweg Goede wandelschoenen aan? Loop dan de Amsterdamsestraatweg eens af tot je in het Julianapark komt (kun je na 40 minuten wandelen even uitrusten). Je kijkt je ogen uit als je de Straatweg afloopt. Sowieso veel massagesalons en smartphonereparatieshops. Of een cassino, fietsenwinkels, belwinkels, wibra’s, sexshops gewoon een ratjetoe, lekker veel kijkwerk dus. Je zal het niet altijd als heel gezellig ervaren (soms hangt er een broeierig sfeertje), maar wel de moeite waard. En neem lekker bus 3 terug naar het centrum.
 • Overvecht op de fiets* Heb je een fiets tot je beschikking? Ga dan eens lekker ronddwalen in de wijk Overvecht tussen alle flatgebouwen en kijk waar je uitkomt. Overvecht heeft voor veel mensen een slechte naam, maar in wezen is het een heel groen opgezette wijk die met een missie is gebouwd.
 • Wijk Lombok verkennen op de fiets* Fiets door de Kanaalstraat van de wijk Lombok en ga zo nu en dan eens links en rechts. Het is een multiculturele wijk (met veel hippe mensen 😉 waar je leuk kunt rondkijken en sfeer proeven. Pas op: de Kanaalstraat kent andere verkeersregels. Bijvoorbeeld dat het voor auto’s is toegestaan om midden op de weg de auto stil te zetten. Het vraagt de nodige flexibiliteit van je :-).
 • Naar Zuilen op de fiets* De wijk Zuilen ligt ten noorden van Utrecht. Sla vooral de Lessepsbuurt niet over.  Zuilen was een dorp voordat het werd opgeslokt door stad Utrecht. Je hebt er kleine, schattige arbeidershuisjes (Rijksbeschermd stadsgezicht) waar begin 20e eeuw de arbeiders van de fabrieken Werkspoor en Demka woonden. Zuilen is trots, dat zie je aan de Zuilense vlag (rood met witte rolletjes?).

* Al eens abonnement op de OV-fiets overwogen? Je kan het direct via internet afsluiten (als je kunt internetbankieren) en de dag erna kun je dan voor het eerst een fiets huren.

Ontspannen, chillen, luieren

Genoeg geslenterd door de prachtige binnenstad? Zere voeten? Beetje laat gemaakt en op zoek naar een plek om zalig in te storten en uit te rusten? Zie hieronder een paar relaxte plekken in Utrecht waar je fijn kunt verpozen in de buitenlucht. Sommige in het centrum, voor andere moet je toch weer even op je OV-fiets of met de bus. Of zoek een kroeg op bij regenachtig weer 😉

 • Ga voor voetmassage/massage in bijvoorbeeld Chinese massagesalon ZhongYi  in Wijk C, nabij het centraal station. Of bij Shanghai massage aan het begin van de Amsterdamsestraatweg (12 minuten lopen vanaf centraal station).
 • Bezoek met mooi weer een van de mooie parken die Utrecht rijk is: Wilhelminapark (chique), Lepelenburg (lekker dichtbij centrum) of Julianapark (oude Engelse stijl).
 • Stadsstrand Oog in Al – strandpaviljoen naast het kanaal, open in de zomer als het warmer is dan 18 graden (check twitter).
 • D-base-studio – basis voor bands – muzikale broedplaats – je kan er een biertje drinken en er zijn zo nu en dan optredens.
 • Kade bij bemuurde weerd oostzijde – dit is het begin van de Oude Gracht, leuk om op de trappen aan de kade te zitten bij zomers weer. Haal je even ijsje bij ijssalon  Il Molino.
 • Niet te vergeten: ga lekker bij de Oude Gracht ergens zitten bij een van de vele werfkelders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *