Abonnement met toestel of los toestel met sim only?

Ik heb het toch een beetje gehad met mijn blackberry. Voor social media is hij prima, je kan met qwerty heerlijk snel typen, maar op internet surfen? Gaat gewoon niet zo lekker. Ik ga voor een smartphone, en wel de Motorolla G 16 gb. Een goede prijs-kwaliteitverhouding, aldus mijn zwager. En dan komt de vraag: schaf je het toestel los aan en doe je er een sim only-abonnement bij? Of doe je een abonnement met telefoon?

Mijn conclusie: qua geld maakt het niet zoveel uit wat ik doe. Als ik een abonnement met toestel neem, is dat zo’n 25 euro goedkoper in totaal. Ik had gedacht dat dit verschil hoger was. Ik heb het voor mijn situatie uitgezocht via Studentmobiel, erg handige site om te vergelijken. Niet alle deals kloppen cijfermatig. Vanwege kleine foutjes kon ik hierdoor niet alle providers vergelijken.

Mijn ideale belbundel

Ik heb het liefst 200 MB en 200 belminuten/sms. Dat kost bij mijn huidige provider (tele2) 10 euro bij verlenging naar sim only. Als ik overstap naar een andere aanbieder met een abonnement met telefoon is dit in totaal zo’n 25 euro voordeliger in totaal. Leuk meegenomen op zich, maar de belbundels bij abonnementen met toestel sluiten gewoon minder goed aan bij mijn verbruik. Ik krijg bij die andere providers nooit de ideale belbundel.

  • Bij Telfort heb ik alleen 150 minuten en er geen sms bij. Minuten buiten de bundel zijn vast duur dus dat doe ik liever niet. Ik moet dit eigenlijk uitzoeken, maar dat gaat me te ver.
  • Bij Hollandse Nieuwe hebben ze geen databundels met 200, alleen met 500. 500 mb heb ik misschien op den duur wel nodig. Maar verbruik ik toch hetzelfde als ik nu doe, dan zit ik 2 jaar met een te grote databundel.

Conclusie tot nu toe: ik blijf bij Tele2. Liever een bundel die beter bij mij past. Dat is prettiger dan een bundel die iets goedkoper is, maar waarbij ik meer risico loop buiten de bundel te gaan. De Moto G is niet compatibel voor 4g. Tele2 is niet zo snel met het uitrollen van 4g. Dus dan hoef ik mij daar ook niet lullig om te voelen.

Vergelijken, waar doe je het voor?

Wat een gedoe toch dat vergelijken. Je bent er gewoon veel tijd aan kwijt om alles op een rijtje te zetten. Je moet eerst nog eens de juiste websites zien te vinden. En dan alle verschillen maar weer eens zien te berekenen. Alle vrije tijd die je er in steekt, die is toch ook veel waard? Misschien wel meer dan de 30 euro die ik zou besparen als ik voor de goedkoopste optie kies…

Uitzoeken of ik niet te veel betaal

Ik had natuurlijk ook dat hele uitzoekwerk achterwege kunnen laten. Dan had ik meteen een los toestel gekocht en bij Tele 2 mijn sim only-abonnement verlengd. Maar dan heb je toch weer het onheilspellende gevoel: betaal ik nu niet te veel? Het onzekere gevoel dat je misschien wel genaaid bent, is niet prettig. Steek je je vrije tijd erin om alles tot de bodem uit te zoeken, dan heb je daar tenminste geen last van.

Sim only vergelijken

Hmmm, misschien ga ik toch nog eens werk maken van sim only vergelijken. Als je overstapt krijg je toch vaak een betere deal dan wanneer je verlengd. Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *