Mysterieus wandelen door natuurgebied De Slufter

De Slufter is een bijzonder natuurgebied met open verbinding met de zee, een bezoekje waard om te wandelen. Of snuif de sfeer op, op het uitzichtpunt.

Wandelen door natuurgebied De Slufter

De slufter is een bijzonder natuurgebied met een open verbinding naar zee. In het midden loopt er een kreek richting duinen. Er groeit een bijzonder plantje: zeealsem. Dit ziet eruit als zeewier maar dan op het land. Het is wit-groen van kleur en ruikt erg lekker. Van zeealsem wordt absinth gemaakt: het alcoholische drankje van schilder Van Gogh wat de naam heeft hallucinerend te zijn. Als de paarse lamsoor bloeit is de slufter een plaatje. Je kunt op het duin op het uitkijkpunt de slufter bewonderen. Of je gaat via het rolstoelpad of de trap naar beneden en gaat lekker door de slufter rondlopen. Als je het pad volgt kom je bij de zee terecht (20-30 minuten als ik het mij herinner). Je kunt ook zelf een route kiezen, maar door de kreek kan het gebeuren dat je route doodloopt en je terug moet (of je moet een polsstok bij je hebben om de kreek over te gaan). Er lopen in het gebied schapen en afhankelijk van het seizoen zijn bepaalde stukken van de slufter afgesloten. Soms is het erg blubberig bij de slufter en dan zijn laarzen prettig.

Volgens mijn moeder ligt de slufter op een leylijn wat het gebied extra bijzonder maakt. Een paranormale vriendin ziet in de slufter allemaal energiebolletjes (ik heb ze nooit gezien). Ach, ik vind het gewoon een bijzondere plek. Zeker een aanrader om te gaan kijken.

Bij de slufter heb je een gezellig restaurant waar je zomers heerlijk in de zon kunt zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *