Kapot beeldscherm nexus 7 tablet

Eind 2013 gingen bij ons en in mijn omgeving trouwens ook mega veel beeldschermen kapot. En ja, die moet je dan allemaal zien te repareren.  Wij kregen te maken met een kapot beeldscherm van de nexus 7 (2012). Mijn man kon het beeldscherm zelf vervangen, dat scheelde. 

Kapot beeldscherm nexus 7 (uit 2012) tablet

Kapot beeldscherm asus Nexus 7 zelf gerepareerdEr was aan de zijkant van onze asus Nexus 7 tablet al een kleine beschadiging en nu liet ik hem bij het uitpakken van de auto op de stoep vallen. In het hoesje (opengeslagen) maar met beeldscherm naar beneden. Hij viel heel zacht, maar toch zat er een grote barst in het beeldscherm. Ik kon er gelijk niks meer mee doen, geen apps openen enz.

Kapot beeldscherm asus Nexus 7 zelf gerepareerdReparatiecentrum in de buurt

Ik ging naar een reparatiecentrum voor gsm en tablets. Deze konden het beeldscherm niet repareren omdat het beeldscherm moeilijk in te kopen is omdat er zo weinig van verkocht worden. Van populaire samsung telefoons of i-pads zijn er veel meer onderdelen in omloop en dus makkelijker te verkrijgen. Om een beeldscherm te vinden zou ik dat via buitenlandse sites moeten doen.

Zelf een nieuw beeldscherm nexus 7 kopen

Mijn man heeft de tablet uit elkaar gehaald en een nieuw beeldscherm gekocht op Amazon voor 74 US dollar (inclusief verzending) met de creditcard. Dat is bijna € 56.

Full LCD Screen with Touch Digitizer Assembly for Asus Google Nexus 7 1st Generation 2012
Sold by vivian86lcd

Hij heeft het beeldscherm+touchpad op 28 december besteld en het was binnen op 14 januari.

Beeldscherm en touchpad installeren op Nexus 7 tablet

Na wat knutselwerk kreeg mijn man het beeldscherm+touchpad geïnstalleerd. Dit ging echt niet zo gemakkelijk als ik hem moet geloven, maar met een Lucky shot deed hij het ineens toch. Hij had trouwens een beeldscherm en touchpad besteld. Die waren al aan elkaar gemonteerd. Een eigen beeldscherm zou ook kunnen maar dan moest hij die zelf bevestigen aan het touchpad. Door solderen? Of vrezen? Ik weet het niet eens meer.. Klonk ingewikkeld.

Wat doe je met het oude beeldscherm

Ik vraag me trouwens af of het geen kwaad kan als je dingen gaat installeren zonder er veel vanaf te weten. Maar ja, mijn man is eigenwijs, dus die heeft het even gefixt. Het verschilt misschien ook per soort tablet hoe ingewikkeld een apparaat is van binnen. Maar zo’n beeldscherm en zo’n touchplaat erachter, daar zit misschien wel statische energie op. Die gooi je niet in de prullenbak. Naja, kijken of ze er in de milieustraat iets mee kunnen.

7 antwoorden op “Kapot beeldscherm nexus 7 tablet”

 1. Hallo, ik heb even een vraagje.
  Ook ik heb een Nexus 7 uit 2013. Heb hem nog geen jaar geleden rond kerst gekregen en afgelopen weekend glipte hij heel lullig uit de oplader op de grond: barsten erin en doet niks meer. Ik op google gezocht en jullie verhaal gevonden dus ik naar de BCC voor een kopie van de bon, want die hadden we iets te goed opgeborgen. Ik vertelde de medewerker wat er was gebeurd en hij vroeg me terug te komen met alles dan zouden zij het opsturen want ik had tenslotte 2 jaar garantie. Net terug gegaan, werd geholpen door een andere medewerker die zegt dat dit nooit onder de garantie valt en de kosten tussen de 200 en 300 euro zullen bedragen….
  Hebben jullie tot op heden nog steeds geen factuur ontvangen?

  Vriendelijke groeten,
  Joyce

  1. Hoi Joyce,

   Nee nog geen factuur ontvangen, wat mij ook erg verbaast.

   Als je een allrisk inboedelverzekering hebt kun je de situatie uitleggen bij je verzekeraar. Misschien dat ze iets vergoeden. Het is binnenshuis gebeurd. Wel hebben veel verzekeraars inmiddels de voorwaarden aangescherpd omdat er wel erg veel kapotte beeldschermen gemeld werden..

   Groetjes Elise

   1. Dank je wel voor je reactie, denk dat ik dan ook maar zo’n formulier op hun site invul zoals jullie gedaan hebben en mocht er een factuur bij zitten, dan stuur ik die naar mijn tussenpersoon.

    Fijne dagen!
    Groeten,
    Joyce

 2. Ha Joyce,

  Succes om je tablet weer gerepareerd te krijgen. Iig altijd goedkoper dan een nieuwe kopen.

  N.B. Mocht je eventuele kosten via je tussenpersoon/verzekering vergoed willen krijgen, zou ik wel eerst even contact opnemen met je tussenpersoon. Die kan dan kijken in de voorwaarden of je er uberhaupt voor gedekt bent of niet. En daarbij, veel verzekeraars werken met een eigen reparatieservice die reparaties uitvoert voor klanten.

  Naja, komt altijd genoeg papier en uitzoekwerk bij kijken bij kapotte apparaten!

  Groetjes Elise

 3. Ik heb voor mijn nexus 7 2012 wifi een nieuw scherm besteld op de Chinese site Aliexpress. Kostte iets van 47 dollar. Hij doet het weer als nieuw!

  1. Ha Gerard, bedankt voor de tip! 47 dollar is natuurlijk geen geld en fijn dat je zelf handig genoeg bent om hem te plaatsen natuurlijk.
   Groetjes Crealise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *