WordPress website verifiëren webmaster tools

Bij mij duurde het verifiëren van mijn WordPress website voor de Google webmaster tools best lang. Uiteindelijk is het na meerdere google-acties gelukt. Ik wilde het in eerste instantie via Yoast seo-plugin doen, maar dit lukte mij niet. Hoe het mij wel lukte lees je hieronder.

Heb je een inlogaccount voor Google Analytics en Google webmaster tools? Heb je je website toegevoegd aan de Webmaster Tools? De webmaster tools geven dan vanzelf aan dat je nog moet verifiëren.

 1. Je hebt de keuze uit:
  • Recommended (aanbevolen) methodes
  • Alternate (alternatieve) methode
 2. Kies recommended en klik op de link ‘a-synchrone trackingcode’. Nu kom je in Google Analytics. Kopieer hier de trackingcode.
 3. Je ziet als instructie dat je de code op de homepage in de head-functie moet plakken. Ik heb het nu als volgt aangepakt in WordPress:
 4. Ga naar ‘weergave’ en ‘bewerker’, rechts zie je een rijtje met templates. Open het template header.
 5. Nu zie je <head> HTML-codes </head>. Ik heb de verificatiecode vlak voor ‘</head> geplakt. Klik vervolgens voor opslaan.
 6. Ga nu weer terug naar Webmaster Tools en klik op de pagina waar je ook de verificatiecode vandaan hebt op de groene button verifiëren .
 7. Hoera je website is geverifieerd en je kunt gebruikmaken van Google Webmaster Tools.

Site verifiëren via Yoast seo plugin

Via de SEO-tool van Yoast (aanrader) is er in het menu onder Titles ook een mogelijkheid om de verificatiecode van Google Webmaster Tools in te vullen en te verifieren. Alleen is dit mij niet gelukt, omdat ik de code niet kon vinden. Die zou volgens deze pagina een code moeten invoegen die begint met wcpi. Die code kon ik dus nergens vinden. Wellicht is dit dezelfde code als de HTML tag. Ik moet zeggen dat ik dat niet heb geprobeerd (blond).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *