Aan-uit-knop wasdroger lam – zelf repareren net niet gelukt

Aieaie, een jaar eerder hadden we al een reparateur over de vloer voor onze wasdroger. Die had allemaal losse schroefjes en onderdelen uit de Blomberg wasdroger (warmtepomp) gehaald. Dat was al een duur geintje van meer dan 100 euro. En nu dus weer een knopje dat lam was. En wel het aan-uit-knopje… Zo’n klein dingetje..

Dat lamme knopje moet wel door de slijtage komen.. Tsja, repareren of niet? Of geven we onze Blomberg-warmtepompdroger nog een kans? Ja. Ga ik mijn man overhalen om te proberen het zelf eerst te proberen? Ja, hoefde ik hem niet eens voor over te halen. Maar helaas.. Hij is een heel eind gekomen om zelf hem te repareren, maar net niet gelukt.

En jammer, de broer van mijn man kunnen we ook niet meer vragen. Die is zo handig dat hij niet meer rustig naar verjaardagen kan gaan. Wordt zijn vrouw ook niet echt blij van… De bestuurbare auto van mijn zoontje is kapot. We vragen nu maar als verjaardagscadeau aan hem of hij die wil repareren. Misschien doe ik daar nog wel verslag van.

Losse knopjes wasdroger niet verkrijgbaar

Het begint er natuurlijk mee om de bovenkant van de wasdroger los te krijgen. Ik weet niet hoe, maar dat lukte mijn man. Toen zag hij al dat het niet lukte om 1 knopje te vervangen. Ik had zelf ook al op YouTube gezien dat je een heel nieuw bedieningspaneel moet kopen. Liever had ik gezien hoe je met een klein trucje het knopje weer werkend kan krijgen. Maar als ik de binnenkant van het bedieningspaneel zo beoordeelde, kan je daar niet echt mee experimenteren met stukjes stof of plastic of weet ik veel.

Maar goed. Zogezegd, zogedaan. Eerste keer lukte de bestelling via Amazone.com niet. Tweede keer kwam de bestelling uit Amerika gelukkig wel aan. En ik in de tussentijd die wasjes maar weer ophangen, luie huisvrouw die ik ben.

Bedieningspaneel verwisselen

Mijn man ging weer verder sleutelen. Oude paneel loskoppelen en vervolgens proberen het nieuwe paneel aan te sluiten. Het lukte hem gewoon net niet. En omdat we geen eeuwen van tijd hebben, toch dan maar gezocht naar zo’n dure reparateur. De eerste die we belden, wilde niet komen omdat we de machine zelf al hadden geopend. De tweede lokale reparateur die we vonden wilde wel komen.

Reparatie door de monteurs? Of juiste stekker erin?

Monteurs waren vrij snel klaar. Mijn man was beneden met de kinderen. Rekening was wel 150 euro, pfffttt.

Achteraf zij mijn man dat hij echt heel ver was gekomen. En dat hij denkt dat hij gewoon de verkeerde stekker (die van de wasmachine?) in het stopcontact had gedaan. Denkt hij. En wat die monteurs dan erover gezegd hadden? Als ik hem dat vraag wordt hij boos. Mmmm… Tsja… Gek en jammer dan. Hij doet het nu weer fijn.

Voor de show nog even 2 foto’s van het kapotte bedieningspaneel.

Achterkant van bedieningspaneel met lam knopje.
Voorkant van bedieningspaneel met lam knopje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *