Periodiek vasten dag 1

Daar ging hij dan. De eerste dag van mijn online afvalprogramma van 4 maanden. Begeleid door een specialist en met de steun van de andere vrouwen die meedoen. Onderdeel van het programma is periodiek vasten. Ik ging proberen om alleen van 12 uur tot 20 uur te eten (al mag je het ook opbouwen, maar ik ging er gewoon meteen voor). En van 20 uur tot 12 uur de volgende dag ben je aan het vasten. Je mag dan alleen water, Spa Rood of kruidenthee drinken en moet best veel drinken. Benieuwd hoe mij de eerste dag is vergaan?

Heel gek om niet te ontbijten. Terwijl jij het hele gezin van eten voorziet of ze stimuleert hun eten op te eten, zit jij aan je kruidenthee. Oeps drink ik nu toch een restje limonade op uit een glaasje? Mijn lichaam begint al te smokkelen. Maar nee, huppakee, ik ga proberen vol te houden. Zodra ik mij wiebelig begon te voelen dronk ik weer thee. Mijn lichaam snapte er niks van natuurlijk. Maar gek genoeg werd ik uiteindelijk er wel rustig onder. Alsof mijn bloeddruk daalde ofzo? Ik deed gewoon de dingen die ik normaal ook zo doen en werd niet eens heel hangry (angry van de hunger).

Behalve dan dat ik niet zo heel alert was en wel wat gekke dingen zei. Mijn kind zat op mijn schoot, maar ik zei tegen iemand dat hij in een bepaald hoekje aan het spelen was. He? En praten en luisteren leek mij wel wat meer moeite te kosten. Oh ja, en dat ik mijn hoofd ging ondersteunen met mijn elleboog. Ik deed verder nog alles wat ik normaal deed, alleen ging alles gewoon wat gekker..

Maar goed, toen was het 12 uur!

Weer eten!

Gek genoeg werd mijn lichaam toen ik weer ging eten opnieuw wat wiebelig. Het was een restje macaroni uit de koelkast. Het eten was toch een gekke ervaring. Ik vroeg mijn zoontje om ook niet tegen mij te praten omdat ik zo veel concentratie nodig had voor dat eten. Alsof ik het opnieuw moest leren?

Na die maaltijd had ik weer energie om fijn naar de kapper te gaan en deed ik zoals ik normaal deed. Eenmaal thuis begonnen mijn armen en benen zwaar te worden. Kortom, ik heb toch vrij veel lopen chillen op de bank. Ok, ik laat mijn lichaam voelen. Ik had niet zo veel energie.

Overigens dacht ik wel vanaf die bank steeds na van ‘He, waar heb ik zin in om eens te gaan eten.’ En hop, daar ging dan weer wat eten erin. Overigens wel gezonde dingen, ik taande niet naar koek of iets dergelijks. Ik voelde mij die middag toch wel gek hoor. Een beetje gelaten, alsof ik alles niet volledig of in een waas meemaakte.

Normaal zou ik veel alerter zijn, dingen bedenken om te doen en op dingen inspelen, maar nu had ik dat veel minder. Ik voelde mij eigenlijk een beetje dom en meegaand. Mijn energie kwam eigenlijk pas weer terug na een alcoholvrij biertje om 16.30. Toen kon ik nog even naar de kinderboerderij met de jongste een stukje lopen. Maar toch ik vond mezelf ook wel warrig doen. Alsof ik er gewoon niet helemaal bij was? Ik kon gewoon niet meer zo lekker denken. Terwijl ik volgens mij ook wel weer gewoon functioneerde, aan de andere kant?

Avondeten

Voor avondeten had ik wat gezonde dingen uit de vriezer gehaald om te eten. Want patat stond op het menu. Na best veel avondeten wilde ik toch ook nog patat mee-eten. Tot grote verontwaardiging van mijn man: ‘je wil toch afvallen?’. Maar die patatjes smaakten zo heerlijk! En van de coach mochten we eten wat we wilden in de eetperiode. De tips, goede recepten, advies over supplementen, kiezen voor wat gezond voor je is, volgen snel bij de volgende meeting.

Vlak voor 20 uur nog een flinke schaal Griekse Yoghurt en toen begon het vasten weer. Ik was lekker voldaan en kon het die avond goed volhouden verder. Normaal volgt om 22 uur nog een schaaltje chips, maar die liet ik achterwege. Gewoon weer wat van die kruidenthee (wel de echte biothee en niet groene thee met citroen bijvoorbeeld) drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *