Tablet (Nexus 7 (2013) laadt niet meer op

Help, we kunnen de tablet (Nexus 7 2013 en gekocht in januari 2014) niet meer opladen. De oplader zit losjes in de oplaadingang. Hij ziet niet vast, maakt geen connectie meer. Eerst ging het wel als we iets zwaars op het uiteinde van de stekker legden. Maar dit trucje werkt nu ook niet meer. We zijn erg tevreden met de tablet en willen hem graag laten repareren. Is dit mogelijk via de Asus reparatie service? De vorige keer waren we erg blij met de reparatie van het beeldscherm.

oplaadpunt tablet kapot, kan niet meer opladen.Dus wij weer contact zoeken met Nexus. Dit keer was de reparatie-service-pagina volledig gericht op laptops. Mmmm, toch gewoon proberen. Antwoord van de reparatieservice is dat er een mogelijkheid is om hem te repareren, maar dat dat eigenlijk niet rendabel meer is. Je zou denken dat je alleen het stukje waar je de kabel insteekt hoeft te vervangen. Maar nu blijkt dat dit oplaadpunt gesoldeerd zit aan het moederbord. En naast dit oplaadpunt moeten er ook andere componenten vervangen worden. Conclusie: om de tablet te repareren zou er een nieuw moederbord geïnstalleerd moeten worden.

Niet meer rendabel

Een nieuw moederbord kost ongeveer 150 euro en de reparatiekosten 75 euro. Reparatie zou 225-250 euro kosten. En voor dat geld koop je ook een nieuwe tablet. Helaas pindakaas. Maar we hebben nog een troef in handen. Mijn zwager kan apparaten repareren en heeft onze Nexus 2012 nog liggen. Hij wilde wel kijken of we de onderdelen van de Nexus 2012 nog konden hergebruiken in de Nexus 2013. Mocht dit lukken laat ik het je weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *