Nog steeds gedoe met vaatwasser

We hebben dus nog steeds gedoe met de vaatwasser. Mijn man heeft al met een soort springveer in de afvoerbuis van het water lopen ‘purren’. Toen leek hij het wel weer te doen. Een keer is het weer fout gegaan en kwam er weer wat wateroverlast onder de vaatwasser. Dat was weer deppen geblazen. Hoe nu verder?

Zou het apparaat kapot zijn?

sifon-ontstoppen-springveer springveer-afvoer-vaatwasser-ontstoppen springveer-afvoer-vaatwasser-ontstoppen1
De laatste keer ging hij weer piepen. Toen stond de vaatwasser aan terwijl er gedoucht werd. Zou er dan toch een verband zijn tussen het aanzetten van apparaten en het gepiep van de vaatwasser? Hij bleef maar proberen het water af te pompen. We waren al aan het eind van het wasprogramma. Omdat het wegpompen niet lukte bleef hij maar in deze stand hangen en maakte hij heel veel herrie. Het apparaat ging piepen, 2 keer achter elkaar. Het gekke was dat toen ik de vaatwasser open deed, er geen water op de bodem zat. Het water was dan toch weg gelopen.

Toch maar de specialist inroepen

We belden met de installateur die de vaatwasser 2 jaar geleden had geïnstalleerd. Ik vertelde het verhaal en hij dacht dat de pomp misschien wel stuk is. En hij zei dat ik even moest checken of ik geen garantie meer had op de vaatwasser. Ik de papieren van de keukenwinkel doorspitten. Daarin werd verwezen naar de fabrikant. Op de website kwam ik erachter dat mijn garantie al verlopen was op een paar dagen na. Ik belde toch maar even of we geen afspraak konden maken met de monteur. Afspraak gemaakt, en misschien even afwachten, zou de monteur coulant zijn omdat de garantie maar een paar dagen verlopen was. Het zou maximaal 80 euro kosten vertelde de mevrouw aan de telefoon. Ze vroeg of ik niet 4 apparaten of meer in de keuken had van hetzelfde merk. Dan wordt de garantie verlengd naar 5 jaar. Dat was niet het geval. Dacht ik..

Toch garantie op vaatwasser

Aan de keukentafel keek ik nog eens naar de keuken. Vaatwasser, koel-vriescombinatie en combimagnetron. Dat zijn er 3. Gelukkig ontstak er een helder licht. Ik was de kookplaat en afzuigkap vergeten! Dus toen kwam ik zelfs op 5 apparaten. Even de apparaten registreren (stickertjes met serienummers gelukkig bereikbaar, bij kookplaat moest ik plankje eronder even losmaken) et voilà: de garantie van 5 jaar is geregeld. Fijn! Als de monteur is langs geweest laat ik weten hoe het is gegaan allemaal.

En nu doet de vaatwasser het weer..

De dag erna deed ik de vaatwasser, die de dag ervoor had gepiept, weer dicht, en begon hij niet te piepen. Hij maakte denk ik het wasprogramma af? En daarna gelijk weer even een testrondje. En toen deed hij het weer. Het is toch wat. Je wilt toch wel dat de monteur kijkt naar een appparaat dat het niet doet? Ik vermoed dat het misschien toch aan de afvoer ligt. Ik ging het internet maar eens afstruinen. Ik las iets over vacuümzuigen doordat een andere putje in huis verstopt is. Heb ik gelezen op internet. Ik kan mij voorstellen dat er en water door de afvoer van de vaatwasser en van bijv. de douche stroomt, dat er dan problemen kunnen ontstaan. Ik houd je op de hoogte van onze belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *