Moeder tipt kennis D-Mannose bij steeds opnieuw blaadontsteking

Mijn moeder is zo’n heerlijk mens. Ze kampt sinds kort weer met blaasontstekingen. Is ze er pas vanaf met behulp van medicijnen van de dokter, heeft ze enkele weken later het weer. Moet ze weer aan de medicijnen. Die werken wel, maar ze krijgt er maagpijn van. Maar ze gaat nu met deze nieuwe kuur zorgen dat ze vlak voor inname iets eet. De huisarts helpt goed. Ze brengt ’s morgens een potje urine en hoort dan ’s middags al dat ze het helaas weer heeft.

Mijmerend hoor ik haar aan de telefoon. Een vrouw die ook last heeft van terugkerende blaasontsteking. Via via kwam ze bij mijn moeder terecht, want die heeft er ook last van. Met hetzelfde gemak praat ze soms met andere vrouwen en kennissen over andere ongemakken. Zoals in de supermarkt naast de koeling lopen en vervolgens opeens vlugvlug naar de wc moet voor een grote boodschap. Jaah, en die en die heeft het ook. Ik zag dat zij geschrokken haar hand tegen haar bil hield bij de kassa. Ellende, maar goed. Ellende praat soms ook lekker. Zoals ook ellende als je steeds enorm nodig moet plassen door een blaasontsteking. Maar goed, het gesprek aan de telefoon ging verder.

‘Weet je wat bij mij zo goed preventief (helpt om te voorkomen) helpt tegen blaasontsteking?’, gaat mijn moeder verder. ‘Dat is D-Mannose, d-m-a-n-n-o-s-e. Jaah, dat koop ik bij die en die drogist in het dorp. Het is met berenklauw en berendruif. Ik heb dat heel lang geslikt als onderhoud en wel 6 jaar lang heb ik het niet gehad. Ik ging wel op een gegeven moment van 2 naar 1 pil D-Mannose per dag. Maar nu mijn weerstand minder is, heb ik het toch weer gekregen. Ik ga nu na dus weer terug naar 2 tabletten D-Mannose. Het helpt mij goed, de drogist zei al tegen me dat het middel veel verkocht wordt. Haha, dat komt vast door mij, want ik geef het aan iedereen als tip.’

Maar goed, voor zover het telefoongesprek. Bij mijn moeder werkt het middel goed preventief. Zij gebruikt die van Artelle, maar wellicht dat andere merken net zo goed zijn. Die vergelijken is een studie op zich waard overigens.

Waarom ik dit verhaal van mijn moeder met je deel? Omdat je wellicht op zoek bent naar ervaringen van van ervaringsdeskundigen. Die heb je bij deze. Zelf denk ik dat er vast allerlei andere oorzaken zijn van de blaasontsteking. Ook dit is wederom een studie waard. Alternatieve methodes of wellicht ook reguliere methodes. Weet ik niet. Studie waard om je eigen gezondheid te verbeteren.

Verder veel beterschap gewenst voor je. En gelukkig kun je bij de huisarts fijn terecht voor goede middelen die helpen om blaasontsteking te genezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *