Mijn corona-ervaring

Mijn zoontje is omgegaan met klasgenootjes die corona bleken te hebben. Hij kreeg zelf op een gegeven moment alleen hoofdpijn en duizeligheid. We dachten in eerste instantie niet aan corona, dus de PCR-test was eigenlijk een beetje laat ingepland. Maar zijn test was dus positief.. Hij moest in quarantaine.

Ziektedag 1

Ik kreeg diezelfde dag van de testuitslag van mijn zoontje voor het eerst klachten. Het begon met diarree de hele dag door en toch wel 2,5 dag lang. En ook vermoeidheid en zo nu en dan een rommelende maag.

Om 15 uur meldde ik mij ziek. De klachten werden te erg. In mijn bed had ik enorm koude handen en voeten en liepen de koude rillingen over mij heen. Verder voelde ik een zeurend en licht pijnlijk gevoel in mijn onderrug, dat zich uitstrekte tot in mijn benen. Wat waren mijn benen slap! Alsof ze onder stroom stonden. Nog niet eerder zoiets ervaren. Ik had geen hoofdpijn, maar wel een duf gevoel in mijn hoofd. En ook had ik gevoelige oren. Kon niet tegen heftige geluiden. Ook veel oorsmeer in mijn oren.

Toen mijn man een kruikje en kopje thee kwam brengen gingen het al snel wel wat beter. Ik had het gewoon ook erg koud. Na 4 uur onder de wol voelde ik mij zo goed, dat ik naar beneden ging om wat mee te eten van de wittekoolovenschotel. Ik had niet zo heel veel trek. Maar een uurtje later kwam de trek wel opeens terug en heb ik meer gegeten. Daarna gewoon weer vroeg naar bed. Ik voelde mij niet doodziek ofzo, geen koorts, maar wel niet helemaal lekker. De slapte uit mijn benen werd al minder.

Dag 2

In de nacht werd ik wel wakker omdat ik het zo warm had. De dagen erna had ik daar ook last van trouwens. Mijn benen waren weer normaal, gelukkig!

Na die eerste nacht als zieke, voelde ik mij toch wel heel erg opgeknapt. Ik was zelfs naar mijn werk gegaan. Ik was nog wel moe dus zo nu en dan wat tukjes gedaan. Maar verder kon ik nog best presteren. En dan ’s middags nam ik nog wel een paracetamol. Ik merkte wel dat ik een loopneus kreeg en een heel licht hoestje. Diezelfde dag was de PCR-test. Alles ging op zich best ok. Wel wat moe natuurlijk en diarree hield wel wat aan.

Dag 3

Gewoon weer te werk. Maar ’s avonds wel aardig gebroken… Toch deed ik het laatste flesje van 12 uur. Alleen daarna kon ik niet slapen vanwege lichte benauwdheid! Argh, dat meen je niet. In mijn hoofd zag ik al saturatiemeters verschijnen enzo. Ik deed de ramen open en ging zitten in mijn bed, met mijn hoofd voorover (een beetje een houding alsof je in de trein in slaap valt). Ik merkte dat ik mij dan het minst benauwd voelde. En zo dommelde ik een beetje weg. En uiteindelijk sliep ik.

Dag 4

Gewoon weer werken. Alleen omdat ik toch wat uurtjes had gemist, wel met dutjes tussendoor. Ik was al lang blij dat ik die benauwdheid niet meer had. Alleen dan nog een lichte loopneus en dat droge hoesje af en toe. Wel wat slijm dat ik dan ophoestte, maar niet overdreven.

Dat slijm ophoesten had ik met de kerstvakantie al gehad trouwens. En dan half januari ook nog 3 dagen hoofdpijn en opgezette oogleden (onder en boven) van mijn beide ogen. Ook geen pretje, maar dat ging met een compresje van lauwe kamillethee op de ogen uiteindelijk wel beter. Wel echt een kwakkelperiode..

Rest van het herstel – nog lang moe..

En zo ging het elke dag weer een stukje beter. En geheugen beetje waziger dan normaal. En hoestje.

Nog wel moe hoor en die moeheid blijft echt lang aan hoor. Nu 3 weken later nog steeds moeheidsaanvallen. Lekker als je aan het werk bent.. Gelukkig nog thuiswerken, kun je op bed liggend werken of tukkies doen tussendoor. Ik val ook al heel vroeg in slaap en kan ’s morgens lang uitslapen als ik wil. Wel echt zo’n diepe intense slaap, wel lekker is dat.

En het idee dat je lichaam zwaar en log is. Dat mensen sneller hartproblemen krijgen door corona, kan ik mij op zich wel voorstellen. Zo weinig conditie.. Of opeens weer even knoop in de maag. Ook loopneus ging niet snel over. Maar ik kom er wel weer bovenop :-).

Supplementen

Ok, wat een supplementen heb ik wel niet geslikt. Ja als niet-gevaccineerde moet je toch wat. Vitamine D, vitamine C met quercetine, Cranberrypillen (was intuïtie dat ik die ging slikken) en broomhexine tabletten (zie zelfzorgcovid.nl waar daar iets over staat). En toen ik even benauwd was de 5 Tibetaanse oefeningen van gekkigheid (zou corona ook je hersens aantasten?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *