Hielpijn door platte schoenen

Ineens was het er: pijn in de hiel. Een soort branderige pijn waardoor je op een rare manier gaat lopen om maar geen pijn te hebben. Ik ben erachter gekomen dat de pijn is ontstaan door de platte schoenen die ik droeg. Die sloten ook iets te nauw aan om mijn enkel/hiel.

Na andere schoenen te zijn gaan dragen is het langzaam aan in een paar weken overgegaan. Gelukkig! Een collega van mij had trouwens precies hetzelfde gehad.

Andere hielpijnklachten

Toevallig in die tijd hadden ook andere collega’s hielklachten. Het hoeft dus niet alleen door platte schoenen te komen:

  • Weer een andere collega had een achillespeesontsteking of zoiets? In ieder geval iets naars bij haar hiel. Bij haar is het ook heel langzaam overgegaan. Zij rolde met haar voet over een lege wijnfles heen, dit gaf verlichting.
  • Nog een andere collega had iets chronisch aan zijn hielen dat vaak terugkwam. Dat was een bikkel, die er goed mee wist te leven.

Thuisarts.nl

Kijk op Thuisarts.nl met informatie die door huisartsen ontwikkeld is. Wellicht worden ook hielklachten als onderwerp behandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *