Bij huidige zorgverzekeraar gebleven

Nog even een terugblik, ik ben voor zorgverzekering 2014 niet overgestapt. Ik ben trouw bij Unive gebleven. Wel heb ik weer even bewust stil gestaan bij mijn zorgverzekering, uiteraard. Ik heb mijn eigen risico verhoogd en aanvullende verzekering eruit gedaan. Volgend jaar ga ik het wat rigoureuzer aanpakken en nog beter kijken of een andere zorgverzekeraar beter is of niet.

Aanvullende verzekering eruit

Ik heb mijn aanvullende verzekering eruit gegooid. Die had ik omdat ik een tijd lang naar alternatieve genezers ging. Maar daar ga ik niet meer heen, dus de aanvullende verzekering heb ik ook niet nodig.

Eigen risico verhoogt

Ik heb mijn eigen risico op de zorgkosten uit de basisverzekering verhoogd. Ik verwacht weinig zorgkosten te maken dit jaar. Ook geen bevallingen in het vooruitzicht, dat scheelt. Ik ben niet tot de € 860 eigen risico gegaan. Ik wil het gewoon eerst eens proberen. Ik doe toch heel voorzichtig aan. Als je zoiets doet heb je al snel de gedachten ‘zul je net zien, moet ik in 2014 toch naar het ziekenhuis ofzo’. Hmm tsja dat is het risico. Heb ik niks, dan bespaar ik toch maar mooi. Mocht ik nu mijn hele eigen risico van € 660 verbruiken, kan ik altijd nog denken dat ik niet de enige ben. Meerdere mensen in mijn omgeving hebben hun eigen risico verhoogd, en moesten het jaar erop dokken. Dat verlicht altijd de pijn. De gedachte dat je niet de enige bent.

Toch niet overgestapt

Hoewel ik weet dat er nieuwe zorgverzekeringen zijn die goede deals aanbieden, ben ik toch bij mijn huidige zorgverzekeraar gebleven. Ook bleef ik een naturaverzekering houden, omdat deze een stuk goedkoper is en er veel ziekenhuizen gecontracteerd zijn. Ik ben gewoon erg voorzichtig. Dat ik bovenstaande wijzigingen heb doorgevoerd leveren me al een aardige besparing op. Daar ben ik blij mee. De volgende stap komt volgend jaar, als ik serieus ga kijken of een andere zorgverzekering geen beter aanbod voor zorgverzekering 2015 heeft.

Nog een jaartje trouw aan zorgverzekeraar

Ik heb daarnaast nogal een loyale persoonlijkheid. Normaal krijg ik altijd mijn verzekeringspasjes in januari van het volgende jaar. Dit keer kreeg ik ze al in december, met een erg beleefd briefje erbij. Ik denk dan ‘Och jee, ze willen me wel erg graag houden, en hebben die zorgpasjes toch al voor me gedrukt, toch ook zonde om weg te gooien’. Erg slimme marketingtactieken van mijn huidige zorgverzekeraar, die bij mij dus effect hebben. (Net als al die direct marketing over zielige beren en huisdieren in de oostbloklanden). Ook heb ik vorig jaar best veel kosten op mijn aanvullende verzekering gedeclareerd. Zoals dat spiraaltje, waar geen wachttijd voor was. Omdat ik daar mezelf toch een beetje profiteerderig door voel, blijf ik me zorgverzekeraar nog een jaartje trouw. Verder staat buiten kijf dat ik erg tevreden ben met de service van mijn zorgverzekering. Als je ontevreden bent, stap je veel makkelijker over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *