Overstap energieleverancier ging vlekkeloos

Ik wil graag doorgeven dat mijn overstap goed is gegaan. Ik kreeg van Greenchoice allemaal brieven en ik kreeg inloggegevens voor een persoonlijk dossier op de website van Greenchoice. Ik kreeg een brief waarin stond dat ik mijn meterstanden moest doorgeven. Ik heb de meterstanden van gas en licht opgenomen en online in mijn dossier ingevuld.

Eindafrekening oude energieleverancier

En een paar weken na de overstap volgde de afrekening van mijn oude energieleverancier. Deze had de meterstanden die ik aan Greenchoice had doorgegeven netjes overgenomen, fijn. Ik moest helaas een aardig bedrag bijbetalen aan de oude energieleverancier, meer dan € 100. Dit kwam onder andere omdat ik afgelopen jaar meer energie heb verbruikt dan het jaar ervoor.

Daarnaast ben ik in de zomer overgestapt. Dan is je verbruik laag, en compenseer je met je termijnbetalingen het hoge verbruik dat je in de wintermaanden hebt gehad. Ok, ik ga dan wel besparen met mijn overstap, maar die ruim € 100 is toch nooit leuk. Maar ja, dan had ik maar een vlak voor de jaarafrekening moeten overstappen. Als ik nu de volgende keer ga overstappen, kan ik dit in oktober gaan doen, vlak voor mijn energieverbruik weer stijgt. Dan krijg ik bij de eindafrekening van mijn overstap waarschijnlijk geld terug.

Tevreden met Greenchoice

Volgens mij kreeg ik toen ik echt energie van Greenchoice kreeg, per post een bevestiging dat de daadwerkelijke levering was ingegaan. Ik ben tevreden met Greenchoice, ze steunen allemaal lokale initiatieven om groene energie op te wekken. Ik weet van dat gedoe met het bestuur, ik weet niet precies wat, maar dat was niet zo netjes.

Oude energieleverancier probeerde me terug te halen

Grappig was trouwens dat ik vlak nadat ik van Green Choice een bevestiging kreeg dat ik nu van hen energie kreeg opgebeld werd door de oude energieleverancier. Of ik niet bij hen wilde blijven. Ik vertelde dat ik was overgestapt via een website die de prijzen van energie vergelijkt. Zij begonnen gelijk over een Radaruitzending van volgens mij 2009. Daarin werd geadviseerd om prijsvergelijkers ook met elkaar te vergelijken. Kan mij helemaal vinden hoor in die uitzending van Radar. Toen ik zei dat ik een jaarcontract had afgesloten was het verkooppraatje snel ten einde.

Oude energieleveranciers die je achtervolgen

Toch ben ik tevreden met mijn overstap vanwege de actietarieven die ik nu heb. Ik heb tegen de oude energieleverancier gezegd dat ze me over een jaar nog wel eens mochten bellen. Dat gingen ze doen zei de mevrouw aan de lijn… Ok, ik heb wel eens gehoord dat mensen die jaarlijks energie vergelijken en van energieleverancier overstappen worden achtervolgd met telefoontjes van de oude energieleveranciers. Het zij zo, ik ben er niet bang voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *