Toch weer bij zelfde zorgverzekeraar gebleven

Weet je, de mensen bij zorgverzekeraars zijn gewoon heel slim. Het loont net niet genoeg om het hele overstapgedoe in te gaan.. Mmm.. wellicht ben ik gewoon verwend dat ik de besparing niet hoog genoeg vindt. En ik zeur natuurlijk, want er is een overstapservice. Maar goed, ik ben zoooo loyaal.. Vermoeiend. En de zorgverzekeraars maar profiteren.

Want mijn buurman zegt dat ik er gewoon maar vanuit moet gaan dat zij er zijn om geld te verdienen. En dat terwijl verzekeraars an sich vroegah zijn ontstaan met een best nobel doel. Maar goed, andere discussie. Ik ben dus niet overgestapt. Wel wat aangepast.

Beugel een reden om zorgverzekeraars te vergelijken

Heeft je kind een beugel nodig? Dan heb je – zoals ik het beoordeel – grofweg 2 keuzes:

  • Tandartsverzekering met 1 jaar wachttijd (dan krijg je vaak wel een groot bedrag (2000 a 3000 euro vergoed).
  • Tandarts zonder wachttijd, waarbij je 1 budget hebt voor de looptijd van de verzekering (bijv. 1500 euro).

    Via een vergelijker ging ik eens rondkijken bij verzekeraars. Man… Ik ging dus even bij Ditzo kijken. En daarna even bij IZ. Die leken me wel wat. Maar toch, het zet nou niet bepaald zoden aan de dijk om over te stappen. Ik heb al een jaar lang een tandartsverzekering met een budget van 1500 euro. Ik heb daarvan al 900 euro gebruikt. En heb dus nog 600 euro over. En ik verwacht dat de kosten voor komend jaar wel 750 euro zijn (eerste jaar zijn kosten het hoogst). Maar goed, dat is allemaal nog te overzien. Die 150 euro zelf betalen. En je hebt dan tenminste geen gezeur met overstappen en de nieuwe zorgverzekeraar doorgeven aan de zorgverleners.

Heeft mijn zoontje in het 3e jaar dan ook nog een beugel (er moet een tand verplaatst worden, dus vast wel). Of moet mijn tweede zoon een beugel? Dan kan ik altijd nog naar IZ voor de zorg overstappen. Die hebben – als ik het goed zag tenminste- niet 1 jaar wachttijd voor de beugel. Maar je krijgt daar dan weer niet 100% vergoed. Het is gewoon allemaal weer ingewikkeld…

Overstappen vanwege de beugelkosten? Nee.. toch niet

Via een vergelijker ging ik eens rondkijken bij verzekeraars. Man… Ik ging dus even bij Ditzo kijken. En daarna even bij IZ. Die leken me wel wat. Maar toch, het zet nou niet bepaald zoden aan de dijk om over te stappen. Ik heb al een jaar lang een tandartsverzekering met een budget van 1500 euro. Ik heb daarvan al 900 euro gebruikt. En heb dus nog 600 euro over. En ik verwacht dat de kosten voor komend jaar wel 750 euro zijn (eerste jaar zijn kosten het hoogst). Maar goed, dat is allemaal nog te overzien. Die 150 euro zelf betalen. En je hebt dan tenminste geen gezeur met overstappen en de nieuwe zorgverzekeraar doorgeven aan de zorgverleners. En al die tijd die je erin moet steken als je zo’n precies bent als ik. Helemaal geen tijd voor met 4 kinderen..

Heeft mijn zoontje in het 3e jaar dan ook nog een beugel (er moet een tand verplaatst worden, dus vast wel). Of moet mijn tweede zoon een beugel? Dan kan ik altijd nog naar IZ voor de zorg overstappen. Die hebben – als ik het goed zag tenminste- niet 1 jaar wachttijd voor de beugel. Maar je krijgt daar dan weer niet 100% vergoed. Het is gewoon allemaal weer ingewikkeld…

Eigen risico omhoog geschroefd

Om dan toch maar die premie een beetje te drukken heb ik mijn eigen risico opgeschroefd naar 860 euro. Deed ik in het verleden ook wel, behalve dan als ik zwanger was. Voor als er eventuele complicaties zijn of er toch opeens kosten rondom zwangerschap en bevalling zijn die wel van je eigen risico afgaan.

De budgetversie van de basis-zorgverzekering gekozen

Ik zag dat het ziekenhuis waar mijn kinderen lopen en de apotheek gecontracteerd zijn. Dus daarom durfde ik die budgetverzekering wel aan. En ik kan niet opbellen, nou dat overleef ik ook nog wel.

Buurman vindt me maar een watje

Mijn buurman vindt het maar zwak dat ik niet overstap. Hij zit bij IZ voor de zorg. ‘Omdat die niet 1 jaar wachttijd heeft voor beugels’, zei de buurman. Terwijl hij geen zorgmedewerker is.. Ik heb die website ook wel bekeken, maar als er dan iets staat over collectiviteitskorting, is mijn enthousiasme alweer een stuk minder. Argh, moet ik dan weer uitzoeken of ik die korting dan wel of niet heb. En of mijn buurman die heeft of niet.

Anyway, ik heb mijn jaarlijkse portie ‘zit ik nog wel goed bij mijn zorgverzekeraar’ wel weer gehad.. Nu op naar een gezond 2022!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *