Tips voor jonge gezinnen in de wijk Zuilen

Het zonnetje schijnt. Tijd om tussen alle middagslaapjes door naar buiten te gaan. Hieronder mijn speeltips voor ons beste wijkkie Zuilen. Je wilt per slot van rekening toch ook wat variatie hebben in waar je uithangt met de kinderen.

Julianapark

Het Julianapark blijft een toppertje. Je hebt er een leuke speeltuin. Je hebt er veilige schommels voor je dreumes en een leuke glijbaan. En nog wel meer speelapparaten voor wat grotere kinderen. Vanaf april is het water aangesloten en is er een soort waterval speelapparaat. En natuurlijk de zandbak. In dat speeltuintje kom je soms makkelijk in contact met andere ouders, wel zo gezellig. Even een praatje met volwassenen op je papa of mamadag. Verder is er een grote hertjesweide en lopen er een berg andere dieren rond: geitjes (achter hek), kippen, eenden, ganzen. En er is een voliere met parkieten en vinkjes etc. Bovenal is het Julianapark prachtig aangelegd, is er een groot veld waarop je kunt chillen en kun je een leuk rondje wandelen. Als het Antje Drijver plantsoen open is kun je daar naar de wc en een kopje koffie en thee drinken. Het paviljoentje is ook te huur voor verjaardagen. Ach, ik ben echt verknocht aan het mooie Julianapark.

Kidzity

Een leuke indoor speeltuin waar je kind lekker kan bewegen. Fijn als het regenachtig is en je ze niet buiten kunt laten rouzen. Of rondjes draaien in een carrousel of in andere attracties. Nadeel is wel dat het in vergelijking met Balorig vrij duur is. Heb je een vvv-bon? Die kon ik mooi inleveren daar.

Speeltuin Prinses Margrietschool

Erg leuk. Let op: door de weeks spelen de kinderen van de basisschool ook in de speeltuin tijdens de pauze. Dan is het een drukke bedoening, maar daar laat je je toch niet door afschrikken?

Speeltuintje Duyfhuisstraat

Natuurlijk zijn in elke buurt wel speeltuintjes. Maar deze speeltuin vind ik echt een pareltje. Gewoon precies leuke speeltoestellen voor zowel dreumesen, peuters als kinderen.

Kinderboerderij de gagel in Overvecht

Neem je kind of kinderen op de fiets. Steek de brug over naar Overvecht en ga naar deze leuke kinderboerderij met speeltuin. Kun je de hele middag wel zoet mee zijn. De kinderboerderij gaat om 17 uur dicht, maar daarna kun je door naar de speeltuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *