Blaasviltstiften uitgedroogd? Of gewoon verkeerd in elkaar gezet..

Doen je blaasviltstiften (blopens of airbrush-stiften) het niet? Je denkt misschien dat ze uitgedroogd zijn. Dat dacht ik tenminste. Maar.. Ik had gewoon de stift niet goed in elkaar gezet! Hoe moet het wel: duw eerst de stift zo diep mogelijk in de onzichtbare huls. Tot je klik hoort. Daarna klik je pas de andere (gekleurde) huls vast. En dan doet hij het!

Knutselen met blaaspennen, het is zo leuk..

Je kent het wel, van die leuke knutselpakketten met blaaspenschilderijtjes. Net als vroeger toen je ging spatten met ecoline (met tandenborstel en soort van zeefje). Maar dan met viltstift waarin je blaast.

Met de kinderen ga je er een keer leuk mee aan de slag. Of bij ons is het eigenlijk altijd mijn man. En daarna ligt het misschien wel een jaar in een laatje.. En dan wil je na een tijdje eens opruimen (bij ons altijd ik). En dan denk je ‘laat ik die stiften eens testen, of ze niet te oud zijn’.

Maar goed, dan moet je die blaasviltstiften wel goed in elkaar zetten… Ik liep mij dus te klooien! Ik presteerde het zelfs dat ik ging blazen door het onzichtbare gedeelte, terwijl juist daar de verfdruppeltjes door komen. Waarom zoek ik dan niet even in het doosje of er een papiertje/handleiding bij zit. Jaah, geen tijd voor?

Is de blaasviltstift uitgedroogd?

Zijn de blaasviltstiften uitgedroogd? Nee, gelukkig niet.

Ook als ik daarna wel aan de goede kant blaas, komt er geen verf op het papier. Dus, hij zal wel uitgedroogd zijn, is mijn blonde conclusie. Tweede stift doet het ook niet. Dus ik google even op brushpainting stift uitgedroogd. Want misschien kun je ze nog tot leven wekken? Dat kon vroeger tenminste wel met stiften. Google geeft alleen als resultaat hoe je de stiften kunt kopen en hoe je marker-stiften opnieuw tot leven kunt wekken. Mmm.. wat nu..

Hé, de derde blaasstift doet het wel!

Derde stift nog maar eens proberen. En die doet het opeens wel! Een mooie dot roze spray paint op papier.

He, hoe kan dat dan opeens? Even met de stift zelf op papier. Ja, deze stift geeft gewoon inkt af op papier. Maar verrekt, die andere 2 stiften doen dat ook.. Wat doe ik dan verkeerd? Oooh, ik zie het al. De blaasstift die het wel doet, zit met de punt helemaal tot in het uiteinde van de doorzichtige huls. Erin vast geklikt. En bij die andere 2 stiften niet…. Dat ging er dus fout. Nou goed. Alle 3 stiften doen het dus nog. Dus binnenkort kan er weer mee geknutseld worden.

Begrijp je het niet wat ik fout deed? Hieronder nog wat afbeeldingen die het misschien wel duidelijk maken.

Verkeerde + goede manier om blaaspen in elkaar te zetten

Argh… 2 maanden geleden had ik dus een hele grote knutselset met blopens weggegeven… Omdat ik ze niet aan de praat kreeg. Nou goed, ik heb weer wat geleerd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *