Groene pompoenpitten roosteren in pan

Ik kocht een hele zak groene pompoenpitten in de winkel. Voor in de salade. Beetje duur, maar oh zo gezond. Alleen hoe kun je groene pompoenpitten roosteren? Tenminste dat is toch nodig/lekker? Mijn schoonmoeder gaf het antwoord: de pompoenpitten verspreiden in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Vervolgens laat je ze op een laag gas roosteren, terwijl je ze regelmatig omschudt of omschept. Ze zijn klaar als ze licht bruin beginnen te kleuren en lekker gaan geuren. Oh: en blijf erbij! Want je wilt ze niet zwart in je salade hebben.

En lukte dat dan? Roosteren in anti-aanbakpan?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het advies van mijn schoonmoeder nog niet heb getest. Want we hebben alleen een wok-pan met anti-aanbaklaag.. En bovendien eet ik in de praktijk erg weinig salades… Ik heb het grootste deel van de groene pompoenpitten dus maar aan mijn schoonmoeder gegeven. Want zij gebruikt ze om zelf granola te maken in de oven. ?

Zie hieronder voor de leuk mijn eerdere pogingen.

In olie bakken iig minder geslaagd

groene pompoenpitten bakken in de olie
Pompoenpitten in olie bakken, sowieso schoot ik uit met de olie..

Voordat ik mijn schoonmoeder om advies had gevraagd, probeerde ik zelf maar wat. De eerste keer gebruikte ik best wat olie. De pitten werden erg vettig en dit was niet zo lekker in de salade. Ze begonnen wel heel lekker te ruiken trouwens. En ze werden mooi bruin. En hoorde ik nou ook wat knetteren/ontploffen?

Is dit nou wat ze ook wel pompoenpitten poffen noemen? Net zoals je met tamme kastanjes kan doen?

Roosteren in oude pan, mwah..

Groene pompoenpitten roosteren zonder olie

De tweede keer probeerde ik zonder olie groene pompoenpitten te roosteren. Wel in een oude koekenpan, zonder anti-aanbak. Maar dat was zo droogjes allemaal.. De pompoenpitten verkleurden nauwelijks. Ze werden niet heel bruin. Het leek alleen of het groen van de pompoenpitten af ging.

Over groene pompoenpitten

Dat groene kleurtje van pompoenpitten vind ik trouwens altijd een beetje gek. Want als ik een pompoen opensnijdt, zijn de pitten erin toch licht van kleur.. Maar ik kwam er dus via achter dat groene pompoenpitten uit een speciale pompoenplant komen.

Oh en de kruidenbaron legt heel mooi uit waarom groene pompoenpitten zo gezond zijn.

(zo 2 externe links, nu is mijn seo-tool ook weer blij. Men.. it’s tuff).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *