Pompoen schillen tip

Wat zijn die oranje pompoenen hard hè! Na heel lang geklooid te hebben met aardappelschilmesje, heb ik de handigste techniek gevonden. Met gebruik van een dunschiller. Zie de video voor inspiratie.

Pompoen schillen vervelend klusje

Dat was het eerste wat ik dacht toen ik op mijn 25e eens pompoensoep wilde maken. Ik gebruikte een aardappelschilmesje.. Het duurde eeuwig voordat ik de schil van de pompoen eraf had.. En ik sneed dan ook vast wel een keer in mijn vinger… Ik liet mijn man dus dat vuile klusje altijd oplossen. Die ontwikkelde door schade en schande een heel fijne techniek.

Pompoenschiltechniek die voor ons werkt

  1. Pompoen eerst met groot mes in vieren snijden.
  2. Pompoenpitten verwijderen met een lepel of mes.
  3. Met een dunschiller, wij gebruiken die van IKEA, schillen. Met links houd je het stuk pompoen vast. Met rechts kleine schilbewegingen, niet richting je linkerhand. Want die wil je heel houden ;-).

Veel succes en geniet van je pompoen gerecht!

Extra tips pompoen

  • Een flespompoen heeft een minder harde schil en kun je dus gemakkelijker schillen.
  • De betere supermarkten hebben in plastic zakjes blokjes pompoen.
  • Sommige mensen laten de schil van de pompoen zitten. Bij bijvoorbeeld een biologische pompoen kan ik mijzelf wel voorstellen dat je niet gaat schillen.
  • Geen fijnschiller? Misschien lukt het je met een scherpe kaasschaaf ook wel. Die gebruik ik altijd om de schil van komkommer eraf te halen.
  • Schillen op de grond? Maak het jezelf gemakkelijk met een stoffer en blik met lange steel. Lees meer over mijn zoektocht naar de beste stoffer en blik met lange steel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *