Lek blauw intex-luchtbed? Zo vond ik het gat en repareerde ik het luchtbed

Mijn Intex luchtbed is leeg en hieronder ga ik beschrijven hoe je het gat kan vinden en je matras kan repareren.

Eerst blaas je het luchtbed heel hard op. Soms hoor je dan al gelijk waar de lucht eruit loopt. Zo niet, dan maak je een sopje en veeg je met een afwasborstel het sop over het luchtbed. Dit helpt je om het gat te vinden. Door het sop en de lucht ontstaan er bubbeltjes die geluid maken. Zie hier een video met het opgespoorde gat.

En hieronder voor de liefhebber de foto’s van de reparatie van het gaatje, wat helaas niet het gewenste resultaat opleverde.

Reparatie van intex-luchtbed mislukt

Het intex-luchtbed dat ik had gekocht is zo’n goedkope blauwe, die je bij de Action koopt. Ik had inmiddels het gat gevonden, maar nu nog het gat repareren. Ik gebruikte een reparatiesticker die ik nog had liggen. Wel een beetje een oude die misschien niet meer zo goed plakt. Het is een reparatiesticker om te gebruiken voor opblaasballen, opblaasbanden en die opblaasluchtbedden die je in het zwembad gebruikt. Of voor het opblaaszwembad in de tuin. Je krijgt zo’n reparatiesticker vaak bij de aankoop ervan. Die zit dan in de doos verstopt (pas op dat je hem niet weggooit).

Het luchtbed was leeg en het lukte mij om de sticker er mooi strak op te krijgen. Maar toen ik het luchtbed vervolgens opblies, zat de sticker opeens niet meer zo strak. Het leek toch of er een kreukel in zat waar de lucht natuurlijk makkelijk uit kan gaan. Ik heb dit verder niet meer onderzocht met nieuw zeepsop, om te kijken of het gat gedicht was of niet. Kan natuurlijk ook zijn dat er meerdere gaatjes in het luchtbed zaten. Dat krijg je ervan als je met het luchtbed over de klinkers schuift. We moeten dus als we gaan kamperen nog steeds elke nacht het luchtbed oppompen..

Ik geef het nog niet op

Het is mij nog niet gelukt om het Intex luchtbed te repareren. Ok, ik heb al nieuwe stappen in mijn hoofd om dat Intex-luchtbed toch gerepareerd te krijgen. Ik kan natuurlijk contact opnemen met de support van Intex. De FAQs van Intex helpen wel wat, maar nog niet helemaal. En eigenwijs als ik ben wil ik het eerst zelf proberen. Ik heb nu alvast wat studie verricht. Volgens bol.com, mijn lievelingssite hoor, zijn de blauwe goedkope luchtbedden van intex gemaakt van PVC. De dure intexluchtbedden zijn van vinyl.

Nu viel mijn oog op Tear Aid-reparatiekit categorie B, voor pvc en vinyl. Lekker duur spul, maar wellicht helpt dit! Ik dus weer proberen. Dit keer plakte ik de reparatiesticker op toen het luchtbed nog opgepompt was. Dat hielp. Bij het opplakken zie je wel meteen dat de lucht gangetjes wil maken door de sticker heen. Die moet je snel de kop indrukken door vanuit het midden naar buiten te wrijven met je vingertoppen. Zo geplakt. En yes de dagen erna liep het luchtbed niet leeg! Ja wel een klein beetje, maar dat is normaal. Deze reparatiesticker voelde veel sterker aan dan de sticker die ik de vorige keer gebruikte. Anyway gelukt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *