Probleempjes met de Blackberry Curve 9320

Ik ben tevreden met mijn Blackberry Curve 9320. Ik kocht hem voor 150 euro bij zo’n belwinkel. In het begin was het echt even wennen. Maar wat heerlijk om zo snel mailtjes te kunnen intikken met het toetsenbord. Op deze pagina deel ik mijn ervaringen en tips met de Blackberry Curve 9320.

Waterschade Blackberry Curve 9320

Wat koffie over het toetsenbord van je blackberry? Ja dat is nadeel van toetsenbord: je hebt eerder waterschade dan met een touchscreentoestel. Bij mij had ik op 3 toetsen waterschade. Een van die toetsen zat in mijn wachtwoord dus dat was wel balen. Ik had de batterij eruit gehaald en alles een paar uur in een bak zout gelegd. Helaas zonder soelaas. Toen gingen we een weekend weg. Toen ik terugkwam deed het toetsenbord zowaar weer! Echt fijn! De waterschade was opgelost.

Batterij Blackberry Curve 9320 snel leeg

Op een gegeven moment ging mijn batterij wel heel snel leeg. Het ene moment was het kleurtje bij de batterij nog groen. Het andere moment zat hij ver in het rood en viel hij uit. Ik moest de telefoon zo vaak opladen, dat ik dacht ik moet een nieuwe batterij kopen. Een nieuwe batterij schijnt echter ook niet altijd te werken. Op een gegeven moment was mijn probleem sterk verminderd. Dit kwam of omdat ik een update van de installatie van blackberry had doorgevoerd (via de appstore, via het programma op mijn desktop lukte dit niet). Of de app Battery Booster werkt gewoon ontzettend goed. Ik moet nog steeds bijna elke 1,5 dag opladen, maar hier is redelijk mee te leven.

Verlies geen contactgegevens en foto’s

Ik kon dus niet meer in mijn toestel komen vanwege die tijdelijke waterschade. Ik baalde van alle foto’s die ik had gemaakt. Gelukkig bleken deze achteraf allemaal op mijn mediakaart te staan en niet op mijn telefoongeheugen. Check of dit bij jou ook het geval is.

Waar zit de mediakaart op de Blackberry Curve 9320?

De mediakaart zit in de Blackberry Curve vlak boven de batterij. Je kunt hem eruit en erin schuiven. De mediakaart is een kleine SD-kaart die je volgens mij ook in andere gsm’s kunt schuiven. Je kunt ze dan vandaaruit weer bekijken en opslaan.

Whatsapp issues op de Blackberry Curve 9320

  • De foto’s die ik van whatsapp download worden wel in mijn telefoongeheugen opgeslagen. Op een gegeven moment kon ik geen filmpjes meer downloaden van whatsapp. Toen heb ik mijn blackberry met snoertje op pc aangesloten en alle foto’s in de whatsapp map naar mijn pc overgezet. Hierna kon ik weer downloaden vanaf de whatsapp. Ik heb de instellingen van whatsapp gewijzigd, de afbeeldingen worden nu opgeslagen op mijn mediakaart.
  • Oh, is het icoontje van Whatsapp niet meer zichtbaar in het informatiepaneel / beginscherm? Dan heeft dit te maken met een installatieupdate die je onlangs hebt doorgevoerd. Je Blackberry moet opnieuw opstarten, zet hem uit, haal batterij eruit, batterij erin en weer opnieuw opstarten. Het icoontje is er weer!

Contactpersonen op SIM-kaart

Het is slim om je contactpersonen te kopiëren naar de sim-kaart. Hoe vervelend is het als je telefoon kapot gaat en je op een leentoestel geen contacten hebt staan. Ik heb natuurlijk op mijn pc nog wel een back-up staan van alle contactpersonen, maar hoe ik die weer kan hergebruiken op een andere telefoon is een goede vraag.

Het kopiëren van contacten naar je sim-kaart doe je 1 voor 1. Het kan niet allemaal tegelijk. Je opent een contactpersoon en via de blackberryknop kies je voor kopiëren naar sim-telefoonboek. Het is overigens wel mogelijk om in 1 keer alle contacten van de sim-kaart naar het telefoonboek van je Blackberry te kopiëren.

Handige apps Blackberry Curve 9320

De belangrijkste apps kun je downloaden via de appstore. Ok, mijn vriend heeft op zijn Samsung Galaxy veel meer apps, maar wat moet ik met die stomme spelletjes. Even wat uitleg over mijn favoriete apps.

  • NS – voor blackberry lukte het me niet om een app te vinden voor het plannen van treinreizen. De kunst is: je hebt er geen app voor nodig! Wat je doet: ga via de browser naar m.ns.nl. Klik vervolgens op het icoontje met de wereldbol en kleine driehoekje. Kies nu voor: toevoegen aan beginscherm. Nu staat er op het hoofdscherm een snelkoppeling naar de pagina.
  • OV9292 , voor het plannen van je reis met openbaar vervoer, geldt hetzelfde. Ga dan naar:m.9292.nl. Voeg ook deze toe aan je beginscherm. Groot nadeel: je kan wel een datum maar geen tijd invoeren. Je kan dus alleen een reisadvies krijgen aan de hand van de huidige tijd.

Meer tips volgen ongetwijfeld! Hopelijk heb je al iets aan deze tips voor de Blackberry Curve 9320.

Luidspreker Blackberry Curve 9320 kapot

Op een gegeven moment kon ik als ik met mensen aan het bellen was hen niet meer horen. Je neemt op en praat, maar je kunt de ander niet verstaan. Ik heb gekeken of ik misschien per ongeluk een verkeerde instelling had ingesteld. Als ik video’s af liet spelen hoorde ik de muziek trouwens wel. Anyway, de enige oplossing was laten repareren. Ik liet een nieuwe earspeaker plaatsen voor 30 euro. Dat was zo gebeurd gelukkig. En ik kon weer bellen!

Goedkoop telefoonabonnement voor Blackberry

Als je een Blackberry koopt en wilt internetten kan dit alleen als je hier een speciaal blackberry internetabonnement voor afsluit. Ik ging het toch even uitproberen en deed mijn sim-kaart van Telfort erin. Inderdaad ik kon heel veel dingen niet uitvoeren, geen whatsapp enzo installeren. Je moet dus upgraden bij je huidige telefoonaanbieder naar een blackberry internetabonnement. Dit houdt concreet in: reken maar op 5 euro extra abonnementskosten per maand, omdat je per Blackberry internet. Ik vond dit niet zo leuk en heb daarom extra mijn best gedaan om een goedkoop blakberry-abonnement te vinden. Dit is gelukt bij Tele2. Blackberry is niet het toestel om heel lang te gaan surfen via de browser. Daar is het scherm te klein voor. Het is verder prima voor social media en mail checken. Je gebruikt dus per maand niet veel data. Ik heb een abonnement van 200 MB en ik heb nog nooit gehad dat ik alle MB had opgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *