Argh, al 2 keer per ongeluk 112 gebeld..

Ik ben soms zo’n zenuwpees en bezige bij, dat ik 10 dingen tegelijk doe. En dus zomaar op mijn androidtelefoon 3 keer vlak achter elkaar op de ontgrendelknop aan de zijkant tik.. Waardoor dus automatisch 112 wordt gebeld! Argh.. Het duurde even voordat ik dit doorhad. Vervolgens snel mijn SOS-instellingen op telefoon gewijzigd. Pfoeh, daarna geen ‘broekzaktelefoontjes’ meer gehad naar 112.

Want hoe gênant is het om een medewerkster van 112 te horen praten. Van de schrik heb ik 2 keer snel weggedrukt. Ik als plichtsgetrouwe vind zoiets echt vreselijk. Ik heb het niet nagekeken, maar volgens mij is het op een gegeven moment ook strafbaar.

Ik heb dus best heel lang moeten googlen om erachter te komen hoe het kwam dat in steeds per ongeluk 112 belde. Blijkbaar zit op telefoons een instelling om ongemerkt alarm te slaan, op zo’n manier dat dit niet opvalt bij de belager. Bij Android is die instelling wel net anders dan bij Apple.

Ik kon het eerst gewoon niet zo goed geloven dat het gebeurde. Het rare is dat ik in mijn belgeschiedenis op telefoon ook niet zag dat ik 112 had gebeld. Ook op mijn telefoonfactuur niet.

Ik kreeg wel een sms van 112 over mijn telefoontje. Ik heb zelfs opgezocht of dit geen spamm sms was, want ik kon toch geen 112 gebeld hebben? Hoe dan?

Toen ik een spamm sms had uitgesloten, heb ik met schaamrood de sms van 112 beantwoord met sorry sorry sorry. Natuurlijk kon ik ook wel weten dat die niet aankomen. Maar ik voelde mij er zo naar onder…

Waarom ik deze blog schrijf? Als Google hem indexeert, hoop ik dat je er sneller dan ik achter komt hoe je opeens 112 hebt gebeld. Maar hopelijk overkomt dit weinig mensen. En zijn de meeste mensen heerlijk relaxt.

En niet zoals ik, een persoon die als ze tv kijkt, de ondertiteling of gedachtes meetikt met haar vingers op een kussen. Of op haar vriend, nog erger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *