Kalknagels, de ellende als je sandalen wilt dragen

Kalknagels, ellende als je geen zin hebt om je voeten te verstoppen in de zomer. Het kan geen kwaad, maar voor cosmetische doeleinden kan ik mij voorstellen dat je er iets tegen wilt doen. Ik heb echt alles geprobeerd, maar ik heb er nog steeds een paar kalknagels. Jammer, mocht ik niet naar dokter fish (vissen die eelt van je voeten eten) voor mijn voeten. Dat mag niet vanwege hygiëne. Zie hieronder al mijn probeersels, die veel tijd kosten en niet echt werken..

Middeltjes tegen kalknagels

  • Een blaadje gelatine laten weken in een schaaltje koud water. Als het zacht is door de thee mengen en opdrinken. Idee erachter: de stoffen die erin zitten versterken je nagels.
  • Knoflook erop smeren. Teentje kneusen en erop smeren. Sowieso zie je amper of dat knoflooksap op je nagel zit of niet. Heb het niet lang geprobeerd daardoor. Idee erachter: knoflook is een geweldig huis-tuin-keuken-middel en helpt ook tegen kalknagels.
  • Nailner. Een stift waarmee je met een bepaalde regelmaat je kalknagels stift. Ik heb er wel 3 versleten. Ik zag wel lichte verbetering, maar dit hield niet aan. De punt van de stift vind ik kwetsbaar. Bij mij was het al snel meer een kwast geworden ipv stift, waarbij je afvraagt of er überhaupt wat schimmelwerend middel afkomt.
  • Pillen slikken / Schimpie-reclame. Wie kent hem niet. Beetje vage reclame voor schimmelnagels. Er zit alleen geen concreet product achter. Ja medicijnen, en daar mag je geen reclame voor maken. Doel van schimpie: zorgen dat je naar de huisarts gaat om pillen te slikken die alle schimmels uit je lijf jagen. Iedereen die ik erover heb gehoord zegt dat je er niet aan moet beginnen omdat het slecht zou zijn voor je lever. Een vriendin deed het wel en zag het heerlijk verbeteren (tot ze de schimpiepillen niet meer mocht slikken ivm zwangerschap). Een vriendin in Mexico kreeg ook een geweldige behandeling aan haar kalknagels. De vrouw bij wie ze was vond het net als zij vreselijk ranzig. Haar nagel werd er praktisch af gehaald waarna ze pillen moest slikken die goed hielpen.
  • Scholl-kwastje en smeersel. Echt ik heb 3 van die dure kuren versleten. Dit keer met een kwastje dat je in de vloeistof moest dopen. De eerste x-aantal weken elke dag erop doen en 1 keer per week vijlen. In het begin hielp het echt. Maar als ik toe was aan de onderhoudsperiode kwam het weer terug. In mijn herinnering was ik best precies met aanbrengen.
  • Teatree-oil ook dit heb ik een tijdje driftig op die nagels gesmeerd. Echt een studie naar gedaan wat de beste tea tree olie zou zijn. Uitkomst: die uit Australië, gele verpakking. Of die van teatreeplantation, groene verpakking. Man wat stinkt dat spul. Had bij mij nauwelijks tot geen resultaat.
  • Mir-methode Om je gezondheid te verbeteren kun je deze methode (mirmethode.nl) doen. Kortgezegd: 2 keer per dag, 4 weken lang, 9 zinnen 3 keer uitspreken, terwijl je over je hand aait. Het schijnt dat je er ook van je kalknagels af kunt komen. Ik heb de MIR-methode een keer 4 weken volgehouden, maar heb nog steeds schimmelnagels. Misschien als je de methode langer doet, helpt het.

De beste oplossing voor kalknagels: nagellak erop. Maar daar ben ik niet zo van. Ik heb dus sandalen waarbij je weinig ‘nagel’ ziet.

Update 2019: in 2018 gestart met een nieuwe poging. De kalknagelolie van samenwerkende pedicures heeft mij toch erg goed geholpen. Ik heb 2 flesjes versleten. Fijn van dat spul is dat het erg natuurlijk overkomt. Je hebt niet het idee dat je gif op je nagels doet zeg maar. Na die 2 flesjes overgestapt op kalknagelolie van Wartner. Een stuk duurder, maar werkt ook goed voor de laatste loodjes. Ik kan nu zeggen dat na 1 jaar de kalknagel op mijn grote teen nu bijna weg is! De kalknagel op mijn kleine teen is helaas hardnekkiger. Maar die kalknagel valt niet zo op als je sandalen aan hebt. Het is dus een kwestie van een lange adem hebben.

En wat was de truc? Door die olie werd de nagel een plek waar schimmels niet willen zitten :-).

Ook goed om te weten: een vriendin smeerde een jaar Nailner op de teennagel van haar vriend (echte liefde 🙂 en bij haar vriend is de kalknagel ook fijn weg gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *